Много детайли за iPhone Pro и всичко ново от Apple до края на годината

Много детайли за iPhone Pro и всичко ново от Apple до края на годината

На прага сме на поредното обновяване на най-важните продукти на Apple, което става малко преди началото на най-важния период от годината - сезонът на голямото предпразнично пазаруване. По традиция източниците на Марк Гурман от Bloomberg имат много информация за подготвяното от американската компания, а той е готов да я сподели с нас, така че се пригответе за много детайли за куп нови хардуерни продукти, които ще видим през идните няколко седмици.

Започваме с новото издание на iPhone, което ще бъде представено през септември и вероятно ще се появи на пазара през същия месец. Отново ще видим три смартфона - два от тях ще носят в името си думата Pro и ще наследят iPhone XS и iPhone XS Max, а третото устройство ще е наследник на iPhone XR. Основната отличителна черта на iPhone Pro е новата тройна основна камера, която ще включва и ултраширокоъгълна леща.

Сензорите ще могат да правят три снимки едновременно и ще ползват система с изкуствен интелект, която ще може да коригира крайното изображение - например ако човек е изрязан случайно от някои от кадрите. Системата ще може да прави снимки с по-висока резолюция и ще снима по-добре на тъмно. Очакваме и разширени възможности за запис на видео с опция за ретуширане, прилагане на ефекти, цветова корекция и прекадриране на заснетото.

Двата по-скъпи модела ще поддържат и обратно безжично зареждане за снабдяване с енергия на AirPods. Промяна в дизайна и размерите на екрана не се очаква, но някои от цветовите варианти ще са с матово покритие. Устройствата ще включват и нова технология, която би трябвало да ги направи по-устойчиви на изпускане. Очакваме още нова Face ID система с по-голямо поле на работа, която ще работи от повече ъгли, значително подобрена водоустойчивост и подобрени OLED дисплеи без 3D Touch.

Наследникът на iPhone XR ще получи втора камера с телефото оптика и подобрен портретен режим. Той ще е наличен и в зелено. Трите нови модела ще ползват новия чипсет A13, който ще включва специална част за обработка на по-тежки задачи, което ще освободи централния процесор. Добавката може да помогне при задачи като компютърно зрение и добавена реалност. Нито един от новите телефони няма да има 5G възможности, но такива се очакват догодина плюс основни камери с 3D възможности.

Що се отнася до iPad, Apple се готви да обнови iPad Pro и по-евтините варианти на таблета, за употреба в училище. iPad Pro с 11" и 12.9" дисплеи ще получат подобрения като в iPhone с нови камери и по-бързи процесори, но не очаквайте промяна в дизайна. iPad от нисък клас ще се сдобие с 10.2" дисплей, което подсказва, че Apple вероятно няма да има нов модел с 9.7”, което ще сложи край на този диагонал в портфолиото на компанията.

Apple Watch получи нов дизайн миналата година, така че тази не очаквайте големи промени. Основните подобрения ще дойдат от watchOS 6, а освен това ще има нови материали за изработка на корпуса като керамика и титан. Apple ще представи и MacBook Pro с диагонал на екрана над 16”, който ще има тънки рамки и на практика ще е с размерите на сегашните 15" модели. Догодина би трябвало да видим по-скъпа версия на слушалките AirPods, която ще е водоустойчива и с подобрено шумопотискане. В началото на 2020 ще се появи и по-евтин вариант на HomePod, който заради високата си цена не се продава особено добре.

Източник: Bloomberg

Оферти на деня

  • Никъде не мога да срещна дали ще добавят и сензор за пръстов отпечатък в екрана или ще си останат само с face id.
    tonus
  • 2020-та
    Gilespi
  • -
    npet