Мобилният конгрес в Барселона ще приеме едва 50 000 посетители

Мобилният конгрес в Барселона ще приеме едва 50 000 посетители

С идването на новия коронавирус част от големите технологични изложения първоначално бяха отменени, а новите им издания преминават изцяло или частично онлайн. Така например миналата година Мобилният конгрес в Барселона беше изцяло отменен, а тази година отложен за юни/юли.

Междувременно организацията зад събитието (GSMA) подготвя изданието му в Китай (MWC Shanghai), което ще се проведе в хибриден формат. То ще приеме 20 000 посетители, а това представлява сериозно ограничение спрямо 2019 когато то беше посетено от 60 000 човека.

И в Барселона се очаква сериозно ограничение на посетителите. Вместо над 100 хиляди, което е обичайно за форума, тази година той ще може да бъде посетен от 50 000 човека на място. Разбира се ще се заложи по-сериозно и на виртуалния елемент, с което потребителите да разгледат новите устройства и технологии.

Всеки посетител ще трябва да представи отрицателен тест за Covid-19, който е направен до 72 часа преди събитието. На място също ще бъдат извършвани тестове, като GSMA ще приложи среда без допир при регистрация.

Източник: MWC