Мобилният конгрес в Барселона ще се проведе през лятото на 2021

Мобилният конгрес в Барселона ще се проведе през лятото на 2021

Тазгодишното издание на Мобилния конгрес беше първото мащабно събитие, което беше отменено заради разпространението на новия коронавирус, така че очаквахме да разберем какво ще се случи с конгреса през 2021. Пандемията все още не е отшумяла, а в Европа дори започна втората й вълна и се питахме дали и в какъв формат ще се проведе събитието.

Днес от организаторите от GSMA обявиха, че ще променят времето за провеждане на мобилния конгрес и на неговото азиатско издание, което се провежда в Шанхай. Така Мобилният конгрес, който трябваше да се проведе през първата седмица на март, вече е насрочен за периода 28 юни – 1 юли. Според новия график азиатското издание на конгреса ще се проведе между 23 и 25 февруари.

Организаторите споделят, че искат следващото издание на Мобилния конгрес да предложи уникално преживяване, а освен това обещават, че то ще включва и виртуални елементи, които ще допълнят желанието на мнозина за събиране на място. Не е изключено продължаващата несигурност около пандемията да наложи нови промени, но засега е ясно, че Мобилният конгрес ще бъде в Барселона през лятото на 2021.

Източник: GSMA