Мобилното подразделение на Sony може най-после да отчете печалба

Мобилното подразделение на Sony може най-после да отчете печалба

Мобилното подразделение на Sony бележи негативни резултати през последните няколко години, но компанията така и не се отказа от този сектор. Сега изглежда предприетото преструктуриране най-после дава резултат, като от компанията обявиха, че през второто тримесечие са доставили 800 000 смартфона.

Макар това да е със 100 000 бройки по-малко спрямо същия период на миналата година, сега отчитаме и негативните ефекти от пандемията от новия коронавирус. От друга страна, доставките са се удвоили спрямо първото тримесечие на годината.

Sony очаква, че мобилното ѝ подразделение ще излезе на печалба през фискалната 2020, която обхваща периода от април 2020 до март 2021. Японците отбелязват, че при високия клас устройства се наблюдава спад заради пандемията. Поради това браншът се фокусира върху средния и нисък класове.

Според Sony това е временно явление, като се очаква флагманите отново да станат популярни. Все пак при по-евтините ѝ модели ще бъде реализирана по-голямата част от продажбите през 2020 и 2021.

Източници: Sony (1), (2)