Монитори от Samsung, оптимизирани за работа с Windows 8

Монитори от Samsung, оптимизирани за работа с Windows 8
Samsung представиха няколко монитори, оптимизирани специално за работа с Windows 8. Както можем да се досетим, част от тях разполагат със сензорни възможности, за да позволят на потребителите да се възползват максимално от новия интерфейс на платформата. Series 7 SC770 Touch е първият монитор от портфолиото на компанията, оптимизиран за работа с Windows 8. Той разполага с капацитивна технология и разпознава до 10 различни точки на докосване. Потребителите имат възможност да избират, въртят и местят обекти по монитора. От компанията обещават и широк ъгъл на видимост.

Series 7 SC750 определено е по-нисък клас монитор, тъй като не разполага със сензорни възможности, но трудно ще го отличите на външен вид от другия модел. С него потребителите могат да работят както при хоризонтална, така и при вертикална ориентация на дисплея, който може да се завърти на 90 градуса. Контрастът на мониторите е 5000:1, което според Samsung е пет пъти повече, отколкото при стандартните монитори. Продажбите и на двата започват през първото тримесечие на 2013 г.

  • Не казвам да се работи само с докосване, но е хубаво да го има като опция, особено при работа с уиндоус 8. А при по-малките дисплеи, като 13-15 инча, е задължително. Квадратите са ми доста неудобни с мишката. Колкото е по-голям, толкова по-трудно ми е да го цъкна с мишката и ми идва да го докосна с пръст. :)
    makeno
  • Ти чуваш ли се какво говориш? Пробвай да работиш на 21-27\'\' монитор с тъч за повече от 15мин. Гарантирам ти, че ръката ти ще окапе на втората минута. Да не говорим за мазнотията от отпечатъци, която ще се сътвори.
    TheNextOne