Moto C се очертава като най-евтиния смартфон на Motorola (допълнена)

Moto C се очертава като най-евтиния смартфон на Motorola (допълнена)

Стана ясно, че Lenovo ще брандира всичките си телефони с марката Moto и компанията вече усилено работи по разширяване на продуктовото портфолио, така че в него да има модели във всички ценови нива. Представените в края на февруари Moto G5 и G5 Plus са позиционирани в средния ценови сегмент, а по всичко личи, че под тях ще има още два модела в сериите Moto E и Moto C. Наскоро Moto E4 и Moto E4 Plus се появиха в сайта на FCC, което не разкри нищо за тях, но междувременно устройствата бяха забелязани и в базата данни на индонезийския регулатор P3DN.

Това разкрива, че Moto E4 ще има 5” дисплей с резолюция FWVGA (854 x 480 пиксела) и ще ползва чипсет MediaTek MT6737m с 1GB/2GB/3GB/4GB RAM и 16GB вградена памет. Не сме сигурни дали посочената оперативна памет не е грешка, защото се съмняваме, че в модел от такъв клас ще бъдат добавени 3GB и 4GB оперативна памет. Посочват се още камери с резолюция 2МР и 5МР и сменяема батерия с капацитет 2300 mAh. Говори се, че Moto E4 Plus ще има батерия с впечатляващ капацитет от 5000 mAh.

Заедно с това в китайската социална мрежа Weibo се появиха детайли и за нов модел на име Moto C, който обещава да бъде дори още по-евтин. Според друга изтекла информация отново очакваме 5” FWVGA дисплей и чипсет MediaTek MT6737m, а по отношение на паметта може би ще видим 1GB RAM и 16GB вградена памет. Камерите би трябвало да запазят резолюцията от 5MP и 2MP. Засега не е ясно кога ще бъде премиерата на телефона, но се говори, че пазарната му цена ще бъде между 50 и 80 долара.

Ново
Ивън Блас (@evleaks) се включи с допълнителна информация за Moto C и Moto C Plus. Според него и двата модела ще са с диагонал на дисплея 5”, но резолюцията ще е различна – 854 x 480 пиксела за Moto C и 1280 x 720 пиксела за Moto C Plus. Moto C Plus ще е наличен само във версия с 4G възможности, а базовия модел ще има варианти с 3G и с 4G. Всички модели ще разчитат на четириядрени чипсети MediaTek, но ще се ползват различни 32- и 64 битови чипове с честота 1,3GHz и 1,1GHz.

По отношение на паметта Moto C ще има 1GB RAM и 8GB или 16GB за файлове, а според региона Moto C Plus ще е наличен с 1GB или 2GB RAM и с 16GB вградена памет. И двата модела ще имат microSD слот. Moto C Plus ще допадне на търсещите по-голяма автономност с едно зареждане, защото ще осигури батерия с капацитет 4000mAh, докато Moto C ще има по-скромна 2350 mAh батерия. По-евтиното устройство ще предложи две камери с резолюция 2МР и 5МР (с автофокус само в 4G версията), а при Moto C Plus основната камера ще е 8-мегапикселова.