Moto g30 – един от най-добрите бюджетни модели само за 339 лв.

Moto g30 – един от най-добрите бюджетни модели само за 339 лв.
  1. Плавни преходи
  2. Вникване в детайла
  1. Място за всичко

Едно от малкото неща в света на смартфоните, които са по-трудни от това да направиш най-добрият флагман, е това да направиш най-добрия бюджетен смартфон. В човешката история обаче ограниченията винаги са били най-добрият източник на онази специфична креативност, от която се раждат иновацията и прогресът. Затова и бюджетните смартфони от последните години се конкурират успешно с флагманите по това колко интересни технологии могат да съберат в себе си.

Подходът на Motorola в серията moto g винаги е бил свързан с прескачането на бариери, които сме приемали за непреодолими. С moto g30 традицията продължава, като това е един от най-добрите бюджетни смартфони на пазара. Освен високи технически способности той има и привлекателна цена от под 400 лв., с която успява лесно да се отличи.

Плавни преходи

Дисплеите на смартфоните са едно от нещата, за които размерът има значение, но определено качествата им не се изчерпват с него. Затова и moto g30 не само има голям 6.5-инчов екран, но и осигурява детайлна картина благодарение на резолюцията от 720 x 1600 пиксела (269ppi). Това обаче не е всичко и екранът разполага и с висока честота на опресняване от 90Hz.

Благодарене на това moto g30 предоставя великолепно преживяване винаги когато ползвате смартфона си. От една страна скролването в сайтове и менюта се случва плавно, без негативни визуални ефекти. От друга страна мобилните геймъри могат да се насладят на това да виждат всеки кадър от игрите си, с което да нямат никакви пречки пред успехите си. Не на последно място е по-приятното преживяване при гледане на видео, осигурено от широкия дисплей.

Вникване в детайла

Основната камера на moto g30 разполага с общо четири сензора, които се грижат за качествените снимки. Основният е с резолюция 64 мегапиксела и бленда f/1.7, което дава възможност да снимате с ултра висока резолюция. Така ще получите 64-мегапикселови снимки, в които ще можете да видите всеки дребен детайл. В ежедневието обаче работи технологията Quad Pixel, която използва информацията от четири пиксела, с която да възпроизведе по-качествени снимки. Двата елемента в комбинация осигуряват качествената работа на Night Vision - режимът за впечатляващи нощни снимки.

Когато пътувате и искате да заснемете всяка красива сграда или гледка, която ви се изпречи, можете да ползвате ултра широкоъгълната камера, която е с 8MP сензор и 118 градусов ъгъл на видимост. Другите два сензора са с 2MP резолюция и осигуряват боке ефекта за портретните снимки, както и възможности за макрофотография.

Място за всичко

Да снимаш 64-мегапикселови снимки, както и да си инсталираш всички големи игри, изисква повече пространство, което moto g30 осигурява без проблем. Вградената му памет е 128GB, но това е само началото. Освен нея можете да добавите още 512GB карта памет, с което да си осигурите пространство, достатъчно за всичко, което ви хрумне.

Освен пространство игрите изискват и мощна батерия, с която да можете да играете по-дълго. В moto g30 това предизвикателство е разрешено кардинално, като моделът разполага с 5000 mAh батерия, достатъчна за дълги часове интензивна игра. А благодарение на мощния хардуер, включващ Snapdragon 662 и 6GB RAM, всички игри ще вървят гладко и безпроблемно.