Motorola иска да спре вноса на iPad, iPhone и компютрите на Apple в Щатите

Motorola иска да спре вноса на iPad, iPhone и компютрите на Apple в Щатите
Според информация на Bloomberg, Motorola Mobility са подали молба в Щатската търговска комисия с искане заради нарушени патенти да бъдат спрени продажбите на продуктите от, общо взето, цялата продуктова линия на Apple. Според подадените документи става дума за патенти, свързани с технологията, която използва гласовият електронен асистент на iOS - Siri. В случая не се отнася за лицензи, които са от типа есенциални за индустрията, и съответно не подлежат на FRAND лицензиране.

Нарушените патенти са 7 и касаят известяване за местоположението, видеоплеъри, нотификации за електронна поща и др. От Motorola твърдят, че са се опитали да разрешат проблема с нарушените патенти в диалог с Apple, но от компанията, оглавявана от Тим Кук, на са показали особено желание да участват в подобни разговори.

 • Моторола е много по-стара, много по-влиятелна и много "по-американска" компания от Епъл. Военните и правителството ползват технология на Мото в много по-голма степен, отколкото такава на Епъл. И света, като цяло. Моторола е много повече от няколко смартфона с Андроид. Много, много повече.
  asenna5
 • Въобще имам чувството, че всичко това идва от консерватизма на Епъл. Те искат всички смартфони да са с 3.5" дисплей и всички таблети да са с 10.1", и за тях е по- лесно да се опитат да променят света отколкото да променят политиката си. Та самия Стив Джобс в свое интервю беше казал, че не харесва телефони с големи дисплеи!
  GSMaster
 • Гугъл купи Моторола само заради патентите на компанията. Даже по едно време след като Гугъл купиха Моторола се говореше, че производството на телефони Моторола ще спре и гугъл ще използва само патентите. Иначе Епъл имат уникално егойстична политика - чуждите патенти нямат смисъл и не са важни. Обаче ако друга компания наруши техен патент става страшно. Искам да кажа, че американците са като камикадзета- супер фанатизирани. Ако нещо се случи с Епъл, ще има разярена тълпа с факли ножове и триони и сигурно ще линчуват публично всеки който има телефон с Android.(cyber) И до нас ще достигат някакви новини от сорта на „ Публична стрелба в магазин на Моторола“ е шегувам се но... кой знае.:D
  GSMaster
 • Да. Определено закупуването на Motorola с многобройните им ключови патенти влиза идеално в политиката на Google да стоят далеч от "фронтовата линия" и да водят войната с Apple дистанционно. Доста добър стратегически подход.
  Sage
 • Е, в крайна сметка google купи мото точно за да се защитава от ненаситно алчните apple. Патентното портфолио на мото е богато и явно достатъчно за няколко доста сериозни дела. Google пък остават чисти, не съдят директно те apple, а го прави една от компаниите им.
  vladovn
 • [Quote] „Моторола отвръща на удара“[/Quote]Малко пресилено, но е вярно донякъде. В края на краищата "ударът" на Apple не беше успешен, поне срещу Motorola. По-скоро нещата са инициирани от Google, които досега стояха някак настрана, но след закупуването на Мото са решили да парират или компенсират безбройните искове и удари на Apple срещу водещите Android производители Samsung. [Quote]BTW Моторола найстина ли вярва, че ще спре доставките на продукти на Епъл на основния им пазар?[/Quote]Не, разбира се. Но дори да се абстрахираме от Google, ти какво би направил на мястото на Motorola, след като Apple са им отказали да уредят лицензите помежду си? :|
  Sage
 • [Quote]на следващия ден разгневена тълпа ще щурмува и запали офисите на Моторола :) С хора готови да чакат с дни пред магазина за новия айфон, не е здравословно да се бъзикаш :)[/Quote] В такъв случай заведенията за специализирана помощ, ще се цепят по шевовете, защото няма нищо нормално в това да спиш пред магазина заради телефон.(woo)
  Ванката
 • Представям си, че ако спрат продажбите на айфони заради Моторола, на следващия ден разгневена тълпа ще щурмува и запали офисите на Моторола :) С хора готови да чакат с дни пред магазина за новия айфон, не е здравословно да се бъзикаш :)
  board
 • Не, че са всемогъщи просто по голямата част от американците използват Епъл и основния пазар на продукти на Епъл е в Америка. Съдебната власт, военните и правителството използват Епъл! Много ще е трудно Моторола да пребори такъв монополист в Америка. Епъл имат връзки навсякъде много е лесно да компрометират цялото това дело. Както се случва и с делото срещу Самсунг. Иначе откакто Стив Джобс почина Епъл найстина вървят надолу. Обаче се надявам да не фалират, за да се запази конкуренцията между различните пройзводители.
  GSMaster
 • [Quote]BTW Моторола найстина ли вярва, че ще спре доставките[/Quote] Защо, Епъл да не са всемогъщи? Дали ще е сега или утре, или догодина, но Епъл вървят към своя край! По темата, ако това стане, ще е най-големия удар срещу тях и дано се замислят, че отвращават всички с политиката си.
  Ванката