Motorola moto g9 play е евтин и с адекватни параметри

Motorola moto g9 play е евтин и с адекватни параметри

Mototola пуска поетапно новите добавки в серията смартфони moto g9, а едно от актуалните устройства в нея е moto g9 play. Традиционно това е най-достъпният модел сред предложенията в серията, като обикновено от компанията постигат добър баланс между ниската цена и хардуерните възможности на вариантите play.

Препоръчани оферти

В това отношение moto g9 play се представя напълно според очакванията, като предлага голям екран с прилични за ценовия си клас параметри, 48MP сензор в основната камера и батерия с капацитет от 5000 mAh.

Дизайн

Без изненади moto g9 play има пластмасова конструкция, като е налично и водоотблъскващо покритие, което е традиционно за моделите на Motorola. Той се предлага в зелен, син и розов цвят, като така може да допадне на различни потребители.

Отзад се отличават квадратната секция с основната камера и поставеният под нея четец за отпечатъци с логото на компанията. Хардуерните бутони за управление на силата на звука, включване и активиране на Google Assistant са отдясно. Отгоре откриваме жак за слушалки, а отдолу са USB Type-C портът и отворите за високоговорителя.

Екранът заема почти изцяло предната част на корпуса, като около него има значителни по дебелина рамки, а в горната му част е капковидният прорез за селфи камерата. Над него е и говорителят, който се използва по време на разговори. В комплект с телефона идва и силиконов калъф.

Хардуер и батерия

Моделът предлага Max Vision дисплей с диагонал 6.5 инча, резолюция HD+, гъстота на пикселите 269 пиксела на инч и съотношение 20:9. В случая е използван IPS панел, който може да предостави прилични за класа характеристики по отношение на картината и яркостта. В горната част на панела има и капковиден прорез за селфи камерата.

Смартфонът разчита на чипсет Snapdragon 662, който се произвежда по 11-нанометров процес. Той включва осемядрен процесор (4 x 2.0GHz + 4 x 1.8GHz) и графичен ускорител Adreno 610. Към това са добавени 4GB RAM и 64GB памет за файлове, която може да бъде разширена чрез microSD карта с още до 512GB.

По отношение на свързаността моделът предлага 4G LTE, двубандов Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, GSP, NFC, USB Type-C и жак за слушалки. Добра добавка за този клас е наличието на NFC, което означава, че телефонът може да бъде използван и за безконтактни разплащания.

Батерията е с капацитет 5000 mAh и по данни на компанията предоставя два дни издръжливост с един заряд. Телефонът има и режим за пестене на енергия, който може да помогне в дадени ситуации. Поддържа се зареждане при 15W.

Софтуер

В софтуерно отношение е използвана Android 10 с интерфейса My UX, който визуално е доста близък до стандартната визия на операционната система на Google. В предходните ни ревюта на актуалните модели на компанията ви запознахме и с полезните добавки на интерфейса.

Сред тях са разширената функционалност Moto Experiences с Moto Actions и Moto Display. Разбира се, налични са и редица опции за персонализиране на външния вид на интерфейса. Наличен е и отделен хардуерен бутон, с който можете да активирате виртуалния асистент Google Assistant.

Камера

Основната камера е тройна и включва 48MP сензор с бленда f/1.7 и технология за сливане на четири пиксела в един. Това означава, че по подразбиране устройството заснема кадри с големина 12MP. Освен това са налични 2MP сензор за макрокадри и 2MP за боке ефекти. Сред интересните режими на заснемане са умна композиция, нощен, HDR, AR стикери, синемаграф, портретен и т.н.

Заснемането на видео е в резолюция до Full HD при 60 кадъра в секунда. Селфи камерата е 8-мегапикселова и разполага с възможности за разкрасяване, а освен това има някои полезни други режими, включително портретен. Тя се използва и от системата за отключване чрез лицево разпознаване.

Финални думи

Цената на moto g9 play в свободна продажба е 299 лв., което поставя модела в един доста конкурентен пазарен сегмент. Телефонът естествено има своите отличителни аспекти, а те са голям екран, 48MP основна камера, издръжлива батерия, наличие на NFC възможности и изчистен софтуер с добавени полезни функционалности.