"Мтел" отново получи сертификат за най-бърза 3G мрежа

За четвърта поредна година "Мтел" се похвали, че компанията е получила сертификат от германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK за най-бърза 3G мрежа в страната. Проучването е било проведено между 17 март и 11 април и е базирано на над 6000 теста. Те са показали, че мрежата на компанията поддържа 59% по-висока средна скорост при приемане на данни в сравнение със следващата по скорост мрежа.

Освен това за 2014 година бързината при зареждане на интернет страници (HTTP) през мрежата на "Мтел" е най-добрата на българския телеком пазар. В сравнение с измерването от миналата година средната скорост на приемане в мрежата е била увеличена с над 20%. Тестовете са проведени в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен, а измерванията са както статични, така и при движение с автомобил.

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

 • [Quote]Ти някога тествал ли си скоростта на интернета на Мтел с телефон, поддържащ 42 Mbps? Твоите тестове не са представителни. Как така аз постигам винаги между 10 и 30 Mbps, а твоите все са около 3 Mbps.[/Quote] Пич, преиграваш... Айде да пием по бира да ми покажеш на живо тези 30мбпс как ги постигаш....
  KOBRETI
 • [Quote]Ти някога тествал ли си скоростта на интернета на Мтел с телефон, поддържащ 42 Mbps? Твоите тестове не са представителни. Как така аз постигам винаги между 10 и 30 Mbps, а твоите все са около 3 Mbps. [/Quote]Не съм тествал М-Тел от 2 години. Тогава бях с Motorola Milestone 1, който поддържа 7,2 Mbps. Както съм писал няколко пъти, за мен ограничението е от Прима-та, въпреки, че някои ме опонираха, че такова ограничение няма. Сега и да искам да тествам - трябва да си взема нова SIM, и то microSIM. Абонамент няма да си правя, естествено, някаква Прима ще е, но каква? Така че остави моите тестове - виж останалите.
  Sage
 • Mtel 9.36 Mb/s в центъра на Кюстендил Sony Z1 Compact
  DeaconFrost
 • Има публикувани от мен тестове в темата на Sage.
  Apple_fan
 • Моя телефон поддържа 21 М/сек, но пак не съм постигал много повече от 3. така че сертификата е едно, а реалността друго. Къде си гипостигнал тези 10-30?
  ET
 • Не съм очаквал друго да кажеш. Ти някога тествал ли си скоростта на интернета на Мтел с телефон, поддържащ 42 Mbps? Твоите тестове не са представителни. Как така аз постигам винаги между 10 и 30 Mbps, а твоите все са около 3 Mbps.
  Apple_fan