MyFin е нов дигитален портфейл от Fibank

MyFin е нов дигитален портфейл от Fibank

Fibank обяви старта на ново финансово приложение на име MyFin, което според банката представлява платформа за бързи парични преводи и онлайн разплащания и издаване на дигитални и виртуални карти. Предложението прилича много по функционалност на популярните дигитални портфейли като phyre, Revolut и др.

В дигиталния портфейл MyFin потребителите могат да издадат веднага дигитална дебитна карта, както и да заявят физическа пластика, която да получат с куриер. Издаваните така карти са с бранда на Mastercard, а с тях могат да се правят плащания както онлайн, така и на ПОС терминали.

MyFin позволява на потребителите да правят стандартни преводи, да нареждат преводи към други клиенти на MyFin, както и да генерират линкове за плащания. Fibank посочва, че потребителите имат възможност да нареждат преводите си по-бързо и с по-ниски такси от традиционните банкови преводи.

Услугата има три плана - безплатен и два платени с месечни такси 6 и 10 евро. Разликите между тях са по отношение таксите на различните операции, лимитите за теглене на пари в брой и допълнителните бонуси като например наличието на застраховки (медицински и при пътуване) и покритието, което осигуряват. До 31 ноември двата плана Advanced и Premium идват с подарък 3-месечен безплатен достъп до музикалната платформа Tidal.

За да намали въглеродния отпечатък от своята дейност, MyFin ще предложи пластика, която е изработена от разградим материал, а освен това потребителите ще я получат в опаковки от рециклирана хартия. Освен това за всеки 100 издадени физически карти MyFin обещава да засажда по едно дърво.