На WDDC Apple ще се фокусира върху софтуера

През следващата седмица ще се проведе поредното издание на конференцията WWDC на Apple, която ще донесе разнообрази новини за различни продукти на компанията. От Bloomberg идва малко предварителна информация какво да очакваме от събитието. Един от акцентите ще бъде свързан с инициативата Digital Health, която включва различни инструменти за контролиране на времето, което потребителите на iPad и iPhone прекарват с устройствата си и в ползване на отделните приложения.

Тази добавка ще бъде част от iOS 12, която ще излезе по-късно през годината. Преди седмици и Google обяви подобна функционалност за следващото издание на Android, така че това явно става приоритетна насока за създателите на мобилни операционни системи. Apple ще обнови и платформата за добавена реалност ARKit, която ще позволи на потребителите да играят мултиплеър игри един срещу друг в едно виртуално пространство.

Очакваме и други малки добавки при нотификациите, следене на борсовия пазар, провеждане на видео разговори и изпращане на анимоджита. Както се заговори по-рано през годината, големите промени в iOS са запазени за догодина. Bloomberg разкрива още, че е малко вероятно да видим нови хардуери продукти, а подготвяните лаптопи MacBook Pro и 12” MacBook с Intel чипове ще се появят по-късно през годината.

Източник: Bloomberg