JerryRigEverything обяви най-издръжливите смартфони за 2018

Популярният YouTube канал JerryRigEverything, който подлага на екстремни тестове повечето актуални смартфони, публикува своята годишна класация за отминалата 2018 година. Естествено в нея основният акцент е върху издръжливостта на устройствата, а не върху техните хардуерни характеристики. Победител се оказва Kyocera DuraForce Pro 2, който предлага най-сериозната устойчивост на всякакви външни въздействия благодарение на солидния си корпус и предния панел от сапфирено стъкло.

По отношение възможностите за ремонт лидери са Nokia 6.1 и Nokia 7 Plus, които могат да бъдат поправени с най-малки усилия в случай на щета. В тази категория най-ниската оценка е за iPhone XS Max, чийто стъклен гръб не може да се ремонтира по никакъв начин и негова замяна в сервиз на Apple струва 599 долара. За най-иновативен смартфон на 2018 е определен Vivo Nex S Clear Edition. При бюджетните смартфони най-издръжлив се е оказал Nokia 7 Plus, а след него е Pocophone F1.

Зак от JerryRigEverything констатира, че като цяло качеството на изработка на актуалните модели се е подобрило сериозно през последните години. През 2016 година цели три телефона са се счупили тотално по време на изпитанията, през 2017 те са били два, а през 2018 само едно устройство (OPPO Find X) е било тотален провал. След него се нареждат Huawei Mate 20 Pro и iPad Pro. Трите най-красиви отвътре телефони са Pixel 3 Transparent Edition, Razor Phone 2 и LG G7.