Навигацията с градски транспорт на Google Maps вече работи и в София

Навигацията с градски транспорт на Google Maps вече работи и в София

Google разширява обхвата и в България на една от най-интересните опции на Google Maps - навигацията с употреба на обществения транспорт. Функцията вече работи в София и предлага различни опции за придвижване, като се ползват автобуси, тролеи, трамваи и метро. Добавката показва графика за движение на различните превозни средства, осигурява подробни указания за прехвърляне от едно на друго и показва приблизителната цена на пътуване (забелязахме, че понякога цената на единичен билет е посочена като 1,5 лв. вместо 1,6 лв.).

Това е удобно предложение не само за жителите на София, които искат да получат информация за придвижване в града, но ще е от голяма полза и на множеството чуждестранни туристи, които през последните години посещават столицата и се изправят пред предизвикателството да използват градския транспорт. Функцията за навигация вече осигурява данни и за някои междуградски маршрути в България, но само с ползването на автобусен транспорт. Надяваме се, че по-някое време ще бъде включен и железопътния транспорт.

 • Странно. Има точно 2 минути разлика на move it със софбус, когато софбус ползва времето от сайта на градския транспорт и 1 минута разлика, ако му задам системното време от моя телефон.
  Точното е софбус с настройка да ползва времето от сайта на градския транспорт.
  tzincbg
 • Еми значи трябва пак да го пробвам. Че се рекламираха, два пъти ги пробвах и беше зле. Много е добро!
  aladin
 • Еми значи трябва пак да го пробвам. Че се рекламираха, два пъти ги пробвах и беше зле.
  tzincbg
 • А предварителното разписание ли ползва или данните от таблата в реално време, защото moovit ползва(ше) първото и е неизползваем у нас. Може би, повече от година, Moovit използва данните от Центъра за градска мобилност в София и показва разписанието в реално време.
  ne4o
 • Напротив, много хора използват у нас moovit :)
  Боби13
 • А предварителното разписание ли ползва или данните от таблата в реално време, защото moovit ползва(ше) първото и е неизползваем у нас.
  tzincbg
 • Уважаеми г-н Момчил Карабулев, По-приятен ефект бихте постигнали, ако ползвате български език на приложението, екранните снимки и надписите на маршрутите. Статията е на български, ориентирана за българи. Успех :)
  Чо :)