Навигацията с Petal Maps вече налична за часовниците Huawei Watch 3

Навигацията с Petal Maps вече налична за часовниците Huawei Watch 3

Скоро след старта на продажбите на часовниците от серията Huawei Watch 3 с тях вече работи и Petal Maps - собственото решение на компанията за карти и навигация. Приложението може да се изтегли в новите часовниците директно от AppGallery, защото те разполагат с достъп до магазина за приложения. Така навигационните данни от Petal Maps ще се показват върху AMOLED дисплея на часовника за удобство на потребителите по време на разходка, колоездене и други дейности.

За да се възползвате от опцията приложението трябва да е инсталирано и в телефона ви, а когато стартирате навигация в него указанията ще се прехвърлят към часовника. Petal Maps 1.9 предлага и други функции като обновяване на информацията за пътните условия, метеорологична обстановка, сателитни карти, навигация при шофиране, алтернативни маршрути и списъци с любими места.

От премиерата на Petal Maps през октомври миналата година, решението за карти и навигация на Huawei непрекъснато се обновява и обогатява, като междувременно става все по-популярно. То вече е налично в повече от 140 държави, а навигацията поддържа 26 езика, сред които български (не се поддържа за гласова навигация). Само в Европа потребителите му са над 2.7 милиона. Petal Maps е достъпно за всички смартфони с Android и може да се изтегли от AppGallery и Google Play Store.