Навиващият се телевизор на LG изглежда футуристично

Еволюцията на телевизорите продължава и актуалното издание на изложението CES е ясно доказателство за това. Какво ще кажете за телевизор, който с натискането на бутон се навива, когато не се използва? Именно такова устройство представи в Лас Вегас LG и то не е само прототип, защото ще се появи на пазара по-късно през годината. Новият OLED телевизор на корейците е част от премиум серията Signature OLED TV R и на пръв поглед прилича на стандартен 65" модел, но всичко се променя с натискането на бутон, което скрива панела в основата.

Има и възможност част от екрана да остане видима за показване на разнообразно съдържание - снимки, музикален плеър, часовник и т.н. В основата на модела е вградена 4.2 100-ватова Dolby Atmos система, така че потребителите ще получат и подобаващ звук. Устройството със сигурност ще има възпиращо висока цена, но подобни продукти и без това не са планирани с идеята за масовост.

И ако вече се питате каква е издръжливостта на подобна система от LG са готови да ви успокоят, че панелът може да понесе поне 50 000 навивания. Устройството разчита на платформата webOS, включва второто поколение на процесора Alpha 9 и предлага 4K резолюция плюс поддръжка за 120fps съдържание. Добавена е съвместимост с Amazon Alexa, както и за Apple AirPlay 2 и HomeKit.

Източник: LG

 • Какво толкова е футористичното? Безсмислено изделие.
  Rumm
 • Богатите хора си купуват Bang&Olufsen, а не ширпотреба :)
  n1
 • ВИДЯХ ВИДЕОТО ТРИ ПЪТИ , И РАЗБРАХ ЗАЩОТО ПРОСТО МОЖЕ С ДВЕ ДУМИ ДА ОПРАДАЯТ ЦЕНАТА ОТ 8000-9000 ДОЛАРА , ТОВА Е НАПРАВЕНО ЗА БОГАТИ ХОРА ,САМО ДОМА В КОИТО Е СНИМАНА РЕКЛАМАТА ,СТАВА ЯСНО
  daniel _
 • Проблемът е че се сгъва в основата, което изисква много сложен и скъп механизъм за разтягане и поддържане в право състояние. Ако го бяха направили да се навива като щора (екран за проектор) щеше да е в пъти по-евтин Надявам се скоро да се появят масово на достъпни цени
  misho1321
 • ок ,само не разбрах на кои му трябва да го навива ,всеки ден или защо Виж видеото от статията.
  fintaraBG
 • ок ,само не разбрах на кои му трябва да го навива ,всеки ден или защо
  daniel _