Най-популярните игри на Sony може да достигнат и до смартфоните

Най-популярните игри на Sony може да достигнат и до смартфоните

Sony е публикувала обява за работа за ръководна позиция към PlayStation Studios. В описанието към обявата се казва, че тя е свързана с пренасяне на най-популярните игрови поредици на компанията към мобилни платформи.

От човекът, който ще заеме поста се очаква разработването на 3- до 5-годишна стратегия за тази дейност. Компанията и досега имаше някои неуспешни опити за прехвърляне на бранда PlayStation към сектора на смартфоните.

Сред тях е и смартфонът Xperia Play, който беше предназначен за игри, но така и не успя да се наложи като успешен проект. Sony има и някои мобилни разработки, включително приложенията PlayStation и PS Remote Play. Реализирани са и някои игри, като Run Sackboy! Run! и Uncharted: Fortune Hunter.

Не е изненада, че японците имат нови амбиции в мобилната сфера. По този начин компанията ще достигне до много по-голям кръг потребители и ще генерира значителни приходи. За целта обаче трябва да бъдат създадени мобилни игри, които отговарят на високите очаквания на потребителите.

Източник: Eurogamer

  • И сега се играят много добре с Remote play. Условието е плейстешъна винаги да е включен в захранването и да е свързан с интернет. Трафика е малко голям, но ако си на хубав план и имаш достатъчно гигабайти е идеално.
    Scorpinox10