Не всички смартфони на Motorola ще получат ъпдейт до Android 4.0

Не всички смартфони на Motorola ще получат ъпдейт до Android 4.0
Motorola съобщи официално, че не всички собственици на смартфони с Android с марката на компанията могат да очакват ъпдейт за най-новата версия на платформата. Причината е, че някои от тях няма да работят по-добре с новия софтуер, а целта на всеки ъпдейт е не просто да достави най-новата версия на платформата до крайните потребители, но и да донесе някакви подобрения в работата на устройствата. От компанията също така ни уверяват, че работят заедно с Google по въпроса и ще направят всичко възможно повече телефони да получат Android 4.0.

http://www.motorola.com/blog/2012/05/18/wondering-about-software-updates-for-your-device/

https://forums.motorola.com/pages/00add97d6c

Препоръчани оферти

 • То дето не пускат ъпдейти е малкия проблем. Големият е, че bootloader-ите не отключват. Въобще сами се теглят надолу и държат на това. 2% пазарен дял и спада. Добре, че HTC спадат по-бързо, та ги минаха.
  Sage
 • Moto са си мързелива компания, не от вчера. PC soft-а им за връзка с телефоните е... странен... не се прави от тях, ако искаш по - новата версия, пък трябва да я купиш!? Когато искаш да ъпдейтнеш съвременен модел motorola пък попадаш в едни сайтове от преди 5-6 години, по - объркани и от менюто им за настройки на фийчърфоните. Най - култовото е, да ти изпише ъпдейтъра - "вашият телефон има наличен ъпдейт, но е много стар модел за ви го дадем" (или с подобен смисъл беше). :D Това, че се отказват от ъпдейтването на модели не е нещо ново, а характерно за мото, всеки който си купува тази марка, трябва да е подготвен, че android-a вътре ще си остане единствената версия с която ще разполага някога. Надявам се, google когато поеме компанията това да се промени и 2013г. моделите да имат възможност за ъпдейт до новите версии.
  vladovn
 • Така е, на теория няма да си купиш, но на практика всички са едни и същи и единствената алтернатива е да се примириш с по-стария софтуер, вместо да им пълниш гушите за нов телефон. Е, разбира се и xda не бива да се пропуска.;)
  mkpetrov
 • XDA. Simple as that.
  keyone
 • Просто политика. Глупава политика. Аз ако си купя телефон от марката Х и не получа ъпдейт, въпреки физическата възможност за такъв, но пропускането му заради по-нов модел, то много ясно, че няма да си купя новия модел на тази марка, а ще си търся друг! Обаче положението в момента е такова, че всичките производители се правят на интересни и не пускат ъпдейти...
  TheNextOne
 • За това съм ссъгласен, но опредлеено не е от мързел.
  keyone
 • Хм... защо имам предчувствието, че Google няма да промени към по-добро политиката на Motorola? Не и в близката 1-2 год. А после май ще е късно...[Quote][B]Kerry Coleman[/B] News at 10: Motorola making up bullshit excuses to avoid updating devices News at 11: most of the devices Motorola is making excuses not to update to ICS area already running ICS and doing it FASTER then GB, making Motorola's excuses invalid News at 12: majority of developers happy do to Motorola's work for them, requesting the promised bootloader unlock, yet again News at fuckall: Motorola making more excuses to drop more devices (even those already "planned" to get the update) from the ICS update list, and even more excuses to not release the bootloader unlocks for devices See a pattern? No, Ill point it out for you, devices sell, carriers request EOL for devices to avoid selling lower priced phones, and Motorola saves and probably gets paid for not using man hours for development... [/Quote]
  Sage
 • В интерес на истината, не е толквоа до мързел. Да седнат и да направят един ъпдейт едва ли им отнема повече от месец, ако имат на какво да го пуснат. И това го казвам от опит.
  keyone
 • Мда, има остра нужда от промяна в политиката на Гугъл - трябва да забранят на ХАРДУЕРНИТЕ компании да се бъркат в софтуера и да си качват бозите, а всички телефони да си вървят с default версия на Андроида. Има си достатъчно гаджети и в Андроида, и в маркета.
  mkpetrov