Netflix пусна безплатно в YouTube много документални филми

Netflix пусна безплатно в YouTube много документални филми

Популярната услуга за стрийминг на видео Netflix също се включи в кампанията за осигуряване на безплатно съдържание за всички, които са останали вкъщи като част от мерките за социална дистанция. От години компанията позволява на учителите да показват в час нейните документални филми, но тъй като училищата са затворени, Netflix реши да осигури достъп до филмите по друг начин.

Така в YouTube за безплатно гледане се появиха 10 документални филма и поредици на компанията. Всеки от тях идва с допълнителен образователен ресурс, така че може да се ползва от ученици и преподаватели, което може да помогне на всички по света в този труден момент. Засега филмите са налични на английски, но Netflix обещава през следващите дни да пусне субтитри на повече езици.

В момента безплатно са налични 10 филма и поредици: 13th, Abstract, Babies, Chasing Coral, Explained, Knock Down the House, Our Planet, Period. End of a Sentence, The White Helmets и Zion. Част от тях са за природата, а други имат социални теми. Връзки към допълнителните материали за всеки от тях могат да бъдат открити в блога на Netflix.

Всички безплатни филми са тук.

Източник: Netflix