Netflix започва да деактивира неизползваните абонаменти

Netflix започва да деактивира неизползваните абонаменти

Ползващите услуги за стрийминг на видео се увеличиха значително по време на пандемията, което е логично, защото започнахме да прекарваме все повече време вкъщи. Оказва се, че има и много хора, които плащат за абонаменти, но на практика никога не са ползвали съответните услуги. Netflix явно смята, че не е правилно да продължи да таксува тези хора, и затова обяви, че ще започне да деактивира тези акаунти.

Компанията обяви, че започва да изпраща писма и известия в приложенията на акаунтите, които не са гледали нищо година след своята регистрация, за да потвърдят, че искат да продължат да плащат за услугата. Това ще се прави и за акаунтите, които са неактивни повече от две години. Ако Netflix не получи потвърждение, тя автоматично ще деактивира въпросните акаунти – това ще стане от 1 юни.

Според компанията става дума за няколкостотин хиляди такива регистрации, което е по-малко от 0.5% от общия брой абонати на услугата. Ако се откажете, а после решите да се върнете, ще получите достъп до своите профили, детайли и предпочитания, но това трябва да стане в рамките на 10 месеца. Това е необичан ход от компания, която получава приходите си от абонаменти, но пък ще повиши доверието в нея от страна на потребителите.

Източник: Netflix, Engadget