Nexus 4 идва в България чрез "Мтел"

Nexus 4 идва в България чрез
Един от най-интересните смартфони на миналата година се оказа Nexus 4 - устройството, произведено от LG, което се продава под бранда на Google. Големият интерес към него се дължи на комбинацията от ниска цена при директна покупка от Google в страните, в които е възможно това, актуалните технически характеристики, сред които четириядрен процесор Qualcomm от последно поколение, и не на последно място - използването на стандартния интерфейс от Google без допълнителни модификации. Последното гарантира и навременното получаване на ъпдейти до най-новите версии на платформата.

Оказва се, че скоро телефонът ще се предлага и на българския пазар. Това научихме от покана за специално събитие утре, която "Мтел" изпрати. Засега няма повече подробности за условията, при които ще се продава смартфонът, но такива ще има съвсем скоро. Припомняме, че операторът предложи първи и предишното устройство от серията - Galaxy Nexus. Засега не е ясно дали устройството ще се предлага и от други български телекоми.

 • Не искам да изглежда така ! Хубавите каузи са с даренията за домове за деца и за слепите хора...който, какъвто смартфон да си купува. Не ангажирам никого с моето мнение ! (whistle)
  GlupavoMagare
 • НАИСТИНА си глупаво магаре,наистина....
  revoz
 • [Quote]Това което казвам е, че един си е българския пазар, друг си е пазара в щатите. Никой не би трябвало да срива някой пазар с цел само да направи дъмпинг, което е забранено по принцип, дъмпингирането де. Ако този телефон се пусне на нереално ниски за нас цени от рода на 700-800лв. свободен, то какво трябва да правят търговците с другите апарати с подобни характеристики и по-високи цени?[/Quote] Ама пазара в щатите е свободен - например, когато в България за Xperia Arc тукашните \"търговци\" искаха около 1000 лева, аз си го купих от Лос Анджелис за 500 долара. Или според теб потребителите трябва да задължително да плащат за това, че някой иска с един продаден телефон да си плати разходите за цяла седмица. Така че отговорът на твоя въпрос е много лесен - ще си намалят маржа на печалбата и ще си продадат апаратите.
  г-н Двутактов
 • [Quote]Абе, мтел напоследък са подхванали хубави каузи...[/Quote] Я, дай примери... [Quote]продават толкова евтино...[/Quote] Е, колко евтино? Като в магазина на Google, може би? И ако мнението ми ти звучи като заяждане, не си сгрешил...
  afficionado
 • Абе, мтел напоследък са подхванали хубави каузи, с които искат да си изчистят реномето ми се струва. А смартфончето си го бива, ако нямах Самсуннг Ноут, сигурно щям да му хвърля едно око, и то при положение, че го продават толкова евтино...всичко е ПР акция, но пък ние може да се облажим от офертите, ахаха ;) (yes)
  GlupavoMagare
 • По-лошото е, че дори пари не им дават.
  FrostNixon
 • Голям сладур си, признавам те! Много ми е интересно, как използвате термини, които не разбирате. Как употребявате думи, които най - малкото те правят за срам пред има няма всички читатели на форума и сайта! За Мтел няма да каза нищо, не го заслужават. Но всеки ден се убеждавам, че тук всеки дава пари за мръсна реклама на хора които са толкова изостанали и неграмотни и ми се реве и вие с глас! 8)
  val4o88
 • Лично аз никога не бих \"разкарал\" някой, защото имал различно мнение от моето. Съжалявам. Всеки, който спазва правилата може да пише спокойно.
  vladovn
 • Хайде наякой от модераторите най-накрая да разкара тоя М-телски бот от форума. Става грозно вече.
  Parmenion
 • Ти имаш ли идея аджеба какво е дъмпинг изобщо??? Производствените разходи или като цяло себестойността на телефона със сигурност е по-малка от 350$. Вече масово електрониката се прави в Китай, а на всички ни е ясно колко занижени са разходите на производителите там. Просто няма как да ме убедиш в обратното, така че няма никакъв дъмпинг! Отделно 2 телефона не се сравняват единствено по процесор, рам, дисплей и вътрешна памет, но ти явно си доста заблуден за да вярваш в това.
  nmnikolov
 • babdeyd, извинявай но преиначаваш думите ми. Това което казвам е, че един си е българския пазар, друг си е пазара в щатите. Никой не би трябвало да срива някой пазар с цел само да направи дъмпинг, което е забранено по принцип, дъмпингирането де. Ако този телефон се пусне на нереално ниски за нас цени от рода на 700-800лв. свободен, то какво трябва да правят търговците с другите апарати с подобни характеристики и по-високи цени? Да ги хвърлят на боклука или да ги продадат на загуба? И не, не работя в МТел, но съм техен дългогодиен и лоялен клиент.
  Balgarin
 • около 900 лв е цената на свободен апарат :)(whistle)
  alskaranne
 • Към колегата Balgarin - по тъпо разсъждение от твойта не съм виждал през целият ми живот!!!! Явно си работиш в Мтел, но аз да ти кажа престани да твърдиш постоянно едно и също \"в България хората са свикнали на високи цени, не може този телефон да се пусне ежтино\", защо ??? да не би да прави зъбобол на българския народ? Ставаш смешен. По твойта логика ако разсъждаваме - \"За какво се появиха западните коли. ние бяхме свикнали с руските до 1989 год., все още трябваше да си караме москвичите\". А нека да ти отговарям и на въпроса ти - \"Какво ще стане с пазара и другите телефони\" - и те ще намалят цената, това е конкуренцията, това е от редките неща за полза на потребителя. Не може Мтел в днешен ден да ми предлага Самсунг галакси С3 при двугодишен договор с месечна такса от 10 лв да ми предлага този тел. на 980 лв., навсякъде телефона се предлага на свободна цена от 900-950лв. А на всичко отгоре мтелският телефон е кодиран - правиш ли си сметка !!!!!!!!!!!
  babdeyd
 • И не само при телефоните и таблетите, вижте и телевизорите. Преди 40\"-42\" ти струваха по 1500-1800лв с 3д и куп други глупости, сега са по 1000-1200лв.:) Аз се чудя на нашите търговци, защо са толкова алчни? Хората в бг не са слепи, всички много добре знаем, колко струва даден модел в европа (понеже ние май не сме там) и, колко в щатите. 500-600? в бг е много за устройство, което в много по-развитите страни е на половин цена.
  Ванката
 • Братле, виж в Западна Европа как е. Там хората явно сглупиха и са го пуснали за 395 евро свободна продажба в магазините. А в в googleplay даже е по-евтин. Въобще цените вървят стремглаво надолу и при телефоните и при таблетите, не ми се и мисли какво ще е след година. :)
  makeno
 • Нереално е да се иска този телефон да струва под 1000лв. на свободна продажба. Както и да погледнеш това си е телефон от върха на високия клас за момента, ако се пусне под 1000лв. само ще обърка потребителите и пазара също. Ако някой сглупи и го пусне на 700лв. например, тогава какво правим с останалите телефони? Просто подобна стъпка е крайно неразумна и безотговорна, добре че никой няма да го направи.
  Balgarin
 • китайците също не спят http://www.focalprice.com/MH0465B/Freelander_I20_47_Android_41_QuadCore_16_GHz_3G_Cell_Phone_with.html#.UQDU__JCKH0 за около 470 лв. телефона е пушка а тепърва ще се появяват и други и цените ще паднат http://forums.focalprice.com/showtopic-51802.aspx
  mirror
 • Няма ли да престанете да пишете на шльокавица? Къде са модераторите? Разбирам веднъж или два пъти да го направиш ама сте плъзнали в няколко теми с тая лайняница!!!(angry) ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!
  Ванката
 • mod edit: Писането на кирилица е задължително! vladovn
  christiangospodinov
 • Защо да не работи? Иначе който има време, може да отскочи до Германия. Полетите са по 60лв с уиз еър, още 350-400 евро за телефона и ще излезне 800-900лв плюс разходка. :)
  makeno