Nexus 6 е по-скъп и по-голям от досегашните смартфони на Google

Както очаквахме ден преди премиерата на новите модели iPad Google реши да ни представи и новите си хардуерни устройства, част от серията Nexus. Новите модели са три - телефон, таблет и стрийминг устройство. Както вече стана дума Nexus 6 е най-големия смартфон на компанията досега, който по размери превъзхожда iPhone 6 Plus и Samsung Galaxy Note 4.

Устройството е изработено от Motorola и предлага 6" Quad HD дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 805, 13МР основна камера с оптична стабилизация, 2МР предна камера и батерия с капацитет 3220 mAh. Добавени са още предни стерео говорители, а вградената памет е 32GB или 64GB. с устройството идва и специално зарядно, което може да осигури 6 часа на работа само от 15 минути зареждане.

Смартфонът ще се предлага в синьо и бяло и подобно на новата версия на Moto X е снабден с метална рамка на корпуса и двойна LED светкавица на камерата операционната система е новата Android 5.0 Lollipop. Предварителните поръчки започват от 29 октомври на цена от 649 долара, което е значително повече от досегашните смартфони на Google. Продажбите в магазините стартират през октомври.

http://www.google.com/nexus/6/
  • Телефона определено е интересен и с нетърпение очаквам да го видя как изглежда на живо. Ако не се лъжа нито един представител на серията Nexus няма слот за карта памет, но мога и да греша...
    *Martineli*
  • Дали ще поддържа SD карти и сменяема батерия?
    Izparitel
  • Надявам се да успее да направи голям удар. Моторола е оставила добро име в повечето хора, така че дано да има добри продажби.
    IPS_IPS