Nokia Asha 205 и 206 са цветни и достъпни

Nokia Asha 205 и 206 са цветни и достъпни
Серията Asha на Nokia, в която намират място телефони за потребителите с по-ограничен бюджет, се увеличи с още два модела. Днес в Индонезия премиера имаха Asha 205 и 206, които ще се предлагат във варианти с една и с 2 SIM карти и ще се продават на цена около 62 долара. Продажбите започват през това тримесечие. В интерес на истината Nokia 206 не е част от серията Asha, заради клавиатурата си.

Asha 205 е снабден с QWERTY клавиатура със специален бутон за достъп до Facebook, а Nokia 206 предлага стандартна буквено-цифрова клавиатура и батерия, която според Nokia стига за 47 дни работа в режим на изчакване. С устройствата дебютира и нова функция за споделяне на съдържание с името Slam - тя позволява размяната на файлове между два телефона през Bluetooth, без да е необходимо сдвояването им. Тя разчита на информация за близостта на устройствата, за да създаде връзка между тях. Интересно е, че функцията е съвместима и с Android.

Asha 205 предлага 2.4" дисплей с QVGA резолюция, GPRS/EDGE възможности за връзка, VGA камера и microSD слот, а корпусът ще е наличен в различни цветове. Очаква се моделът с една SIM карта да може да работи 37 дни в режим на изчакване, а вариантът с две ще изкарва по 25 дни, което определено не е лошо постижение.

Nokia 206 също разполага с 2.4" дисплей с QVGA резолюция, но добавя 1.3МР камера и силен високоговорител. Отново са налични различни цветове на корпуса, а батерията на модела с 2 SIM карти ще осигури до 28 дни на работа в изчакване. Другите споделени характеристики включват Bluetooth 2.1 и слот за microSD карта, а Asha 205 ще получи достъп до 40 безплатни игри от EA.

Реални снимки на телефоните може да видите тук:
http://unleashthephones.com/2012/11/26/nokia-asha-206-announced/
http://unleashthephones.com/2012/11/26/nokia-asha-205-announced/

 • Приемането може би:| ама ровенето в твоята файлова система;) а бе щом може да се осъществи неоторезирано свързване то не е добре:|
  rado243
 • приемането на файла трябва да се потвърди.
  chilko
 • [Quote]Slam - тя позволява размяната на файлове между два телефона през Bluetooth, [B]без да е необходимо сдвояването[/B] им. Тя разчита на информация [u]за близостта на устройствата, за да създаде връзка между тях[/u][/Quote] Оппааа,тука ми намирисва на нещо което май не е добре,ще има едно източване на файлове или качване на програми без ваше знание ако си забравите БТ включен:|(angry)
  rado243
 • Предполагам, че стартовата им цена ще бъде такава, но мисля, че бързо ще падне.
  Wishmak3r
 • Хаха, надявай се. Тези апарати на цени под 280-300 лв мяма да можеш да ги вземеш, обзалагам се.
  Faith