Nokia Maps ще замени Bing Maps в Windows Phone 8

Nokia Maps ще замени Bing Maps в Windows Phone 8
След премиерата на iOS 6 разбрахме, че в Apple са взели решение да прекъснат, доколкото е възможно, връзките си с Google. Една от мерките в тази насока беше представянето на собствено приложение за достъп до цифрови карти, което изненадващо осигури и възможност за безплатна навигация, наред с нов 3D режим. Може да се окаже обаче, че когато платформата достигне до пазара със следващото поколение на iPhone през есента, в това отношение вече ще има сериозен конкурент в лицето на Windows Phone.

Според информация на WPCentral с излизането на Windows Phone 8, Nokia Maps ще замени напълно Bing Maps в платформата. Ще предложи и нови функции като 3D навигация с хардуерно ускорение на графиката във всички телефони с Windows Phone. В допълнение, Nokia и Microsoft ще осигурят различни инструменти на авторите на софтуер, с които ще могат да използват по интересен начин картите. Сред другите новости, които очакваме, е интеграция нa Skype в платформата, като обажданията ще се правят като обикновен телефонен разговор. Ако предпочитате друг VoIP доставчик, ще можете да използвате него на мястото на Skype. Според информацията в платформата ще се появи и портфейл за технологията NFC.

Сайтът не споменава дали Microsoft има готова алтернатива на Siri, но като се имат предвид възможностите за гласово управление на Windows Phone и концептуалните разработки, които ни показа около TellMe, може и да има нещо подръка. През следващата седмица би трябвало да разберем повече за плановете на Microsoft около Windows Phone. Сред тях влизат куп нови възможности и функции като замяна на ядрото Windows CE с версия на WinRT, осигуряване на повече контрол върху камерата и разработване на нативни игри за Windows Phone.

http://www.wpcentral.com/apple-strikes-out-ios-6-or-how-windows-phone-8-will-be-more-impressive


Втора употреба с гаранция