Nokia X6 вероятно ще се продава и извън Китай

Nokia X6 вероятно ще се продава и извън Китай

Тази седмица HMD Global тази седмица представиха новия Nokia X6 в Китай. Първоначално телефонът ще бъде наличен единствено в източната страна. В същото време обаче вариант на устройството с продуктов код TA-1103 получи Bluetooth сертификация и наблюдатели веднага предположиха, че вероятно става дума за глобалната версия на Nokia X6. От HMD Global първоначално отхвърлиха тази вероятност и обявиха, че устройството е предвидено само за Китай.

Вчера обаче главния продуктов мениджър Юхо Сарвикас, пусна в социалната мрежа Twitter анкета, в която пита потребителите дали Nokia X6 трябва да се появи и на други пазари. Той едва ли би се занимавал с подобни проучвания, ако нямаше планове в тази насока, така че е доста вероятно съвсем скоро да видим телефона и извън Китай.

Nokia X предлага 5.8” 19:9 LCD дисплей с резолюция 2280х1080, осемядрен чипсет Snapdragon 636, слот за памет и батерия с капацитет 3060 mAh, която поддържа Quick Charge 3.0. Основната камера е двойна със сензори с резолюция 16 и 5 мегапиксела, а цената му в Китай започва от 1299 юана (173 евро).

Източник: Twitter

 

 • Не се хабете с Китайската версия. На 29.05 има събитие в Москва на което ще бъдат представени нови телефони, сигурен съм че Х6 ще е един от тях. Заедно 3 и 5 2018.
  Geonov
 • Не знам дали точно този телефон ще може да се ползва, но ако ти го спрат на митница ще платиш още толкова г-д. Ако са съвестни и го пишат "gift" няма да платиш нищо. Божа работа е. И в двата случая кажи сбогом на гаранцията.
  bloodknight2012
 • Някой може ли да ме просветли дали е възможно да поръчам телефона от китайски сайт за онлайн пазаруване за 173? и да мога да го използвам в България? Ако е възможно колко горе-долу излиза доставката до София?
  Stoicho_M4al
 • Дано да го има и в Европа, защото от всички нови Нокии тозибми харесва най-много :D Дори отделих 500 лв за него вече.:D
  Geonov