Нов калъф за iPhone известява за обаждания преди самия телефон

Украинската компания Concepter представи своя калъф Lunecase за iPhone, който доста променя концепцията на този вид аксесоари. Уникалното е, че калъфът ви уведомява със светлинен сигнал за SMS и обаждания, още преди самият телефон да е задействал системата за нотификации.

Този трик се случва благодарение на сензор, който регистрира повишената консумация на енергия от страна на устройството при комуникация с мрежата. Lunecase има възможност да различава дължината на входящите радиовълни и по този начин разграничава дали става дума за текстово съобщение, или телефонно обаждане.

Създателите на калъфа обещават в бъдеще да добавят и откриване на е-mail. Към момента Lunecase е съвместим с всички вариации на iPhone 5, но работи само с GSM мрежи. Създателите му обмислят версия за CDMA, но такава все още няма. Доставката на калъфите ще започне през август, а ентусиастите могат да си ги поръчат още сега през Kickstarter.

https://www.kickstarter.com/projects/concepter/lunecase-bring-the-back-of-your-iphone-to-life

 • Иронията я разбрах но не беше подходяща точно за този продукт. Иначе не са искали, не са патентовали.Колко му е ;)
  AVKansazov
 • Така е. Такива аксесоари имаше за два - три лева още когато имах Siemens CX70. Един приятел беше купил на гаджето си такъв аксесоар във формата на чаша или ваза поставка за гсм а и секунда или две преди да звънне телефона разноцветни диоди мигаха.
  sgs_maniak
 • От Епъл няма да спят, заради толкова тежка ирония от твоя страна!
  mr_j
 • Ти май от ирония не разбираш.... Много добре съм прочел коя е фирмата....
  hristonikolov
 • [Quote]Невероятно... Сега Ейпъл да подадът документи за патент ....[/Quote] [Quote][u]Украинската компания Concepter[/u] представи своя калъф[/Quote] В случая Епъл нямат връзка с този аксесоар че да върви този мохабет. Между другото за да има ефект този кейс трябва да държиш айфона легнал по лице постоянно :D
  AVKansazov
 • По същото време (Сименс Ц55)ги купувах за дъщерите си от всичко за 1 лев.Голямо откритие от украинска страна!
  klinkoff