Ето как може да изглежда бъдещ електрически мотор от Harley-Davidson

Ето как може да изглежда бъдещ електрически мотор от Harley-Davidson

Преди време научихме, че Harley-Davidson (H-D) подготвя електрически велосипеди, но разбира се с това не се изчерпват плановете на компанията в сферата на електрифицираните превозни средства. Първият електрически мотор на Harley е LiveWire, като той струва 30 000 долара, което го поставя сред скъпите предложения на пазара. Наскоро обаче от компанията споделиха нова скица на все още концептуален мотор, който очакваме да се появи скоро.

Моделът все още няма име, но кодовото му название за вътрешна употреба от компанията е „Mid Power”. От новата негова скица виждаме еволюцията във визията за бъдещия мотор. Обновен е предният фар, който е по-малък, и като цяло рамката вече не скрива батерията, а тя е изцяло на показ. Разработката на модела се осъществява от развойния център на компанията в Силициевата долина, като се очаква той да бъде пуснат най-късно до 2022.

Този концептуален модел може да привлече по-млади потребители и е възможно да бъде по-достъпен като цена. Споделеният чертеж подсказва за лека конструкция и място за втори човек. Батерията определено е по-голяма от тази в мотора от първоначално споделеното изображение, който на пръв поглед беше предназначен само за един човек. Ето и първоначалната скица на модела.

Източник: electrek