Нова снимка показва телефон Nokia с петорна основна камера

Нова снимка показва телефон Nokia с петорна основна камера

Преди дни видяхме изображение на телефон с марката Nokia, чийто заден панел съдържа петорна основна камера. Ставаше дума за рендър, за който не беше ясно дали показва реално съществуващ продукт, но междувременно от Китай дойде снимка, която на пръв поглед показва реален телефон.

Тя разкрива задния панел на телефон, върху който има 7 отвора за 5 камери, LED светкавица и допълнителни сензори. Засега не е известно дали снимката не е манипулирана, защото камерите изглеждат напълно еднакви, а това не трябва да е така, ако устройството ще включва сензори с различна оптика. Разбира се, HMD Global може и да има друга идея за фотографската конфигурация на своя следващ флагман.

Устройството на снимката е с номер на модела TA-1094, а между камерите се вижда и логото на Nokia. Забелязва се и кодовото име AOP, за което писахме в края на юни - според тогавашата информация става дума за модел с кодово име A1 Plus, чипсет Snapdragon 845 и сензор за отпечатъци в дисплея.

Източник: Slashleaks

 • Ми много по добре е с няколко камери от колкото някакъв булб да стърчи отзад и да тежи . Имах нокиа 1020 и хич не беше удобен. Особено тежкия сензор горе е предпоставка да изтървеш телефона. Сега една камера с фикс. зуум, една широкоъгълна, една с хубав F за нощни снимки, и още някоя изненада. И като ги комбинираш с добър софтуер и забавлението влиза на ново ниво. Аз съм твърдо ЗА. И убеден съм, тази тенденция ще изкара много иновации занапред. Не точно като НОЧа. Ама трябва Апфел да се включат, че да се възприеме от раята.
  propov
 • http://e-zdravey.com/bg/tripofobiya-dali-tezi-snimki-s-dupki-predizvikvat-stranno-bezpokoystvo-uvas/ :D:D:D
  AVKansazov
 • Според мен ще e един голям сензор и система от по-малки лещи. Подобна разработка за смартфони е патентована от Zeiss https://www.mobilescout.com/nokia/news/n96990/Nokia-might-feature-Zeiss-new-patented-rotary-camera-for-better-zoom.html Отделно, инфо за телефона има още от началото на годината. https://hub.91mobiles.com/nokia-8-pro-leaked-specifications-features/
  abando
 • И към двамата: Моя грешка, че не се изказах правилно. Имах предвид, че на голям сензор не могат да сложат голяма и качествена оптика, ако не искат да стане много грозно и дебело - Galaxy K Zoom.
  PoceH_BS
 • Росене, що пък да не може да сложиш голям сензор? Той сензора е голям на площ, не на дебелина. Пък и колкото и да е голям на площ, не е проблем да се събере в съвременен смартфон - далеч по-големи са от Нокиа 8800, където се търсеше минимализация. Бас хващам, че ще сложат някой ден и пълноформатен сензор в телефон, но ще е доста далеч във времето. За сега обаче стратегията с много сензори е неефективна за мен. Има огромна разлика дали ще ползваш един истински сензор или няколко посредствени.
  Spikul
 • Голям сензор могат (P20 pro), голяма оптика не могат.
  Вито
 • Ами имено де, в мобилните телефони си ограничен от към място (на дебелина) и не можеш да сложиш голям сензор и оптика и затова може би се опитват да компенсират с увеличаване на бройката.
  PoceH_BS
 • Е, то тук всеки защитава неговото си :D Само, че аз като съпоставям в нас Сонито и Хуауея, не виждам особена файда от трите камери на Хуауея. Даже съм го направил да снима с 40 МР и хич не се занимавам с простотиите на останали два сензора. То едно време Нокия имаха 3-кратен зуум с един сензор, а сега това е пълна изгъзица с 5 камери. Както бях писал, Сонито прави с една камера много по-добри снимки на слънце от Хуауея с 3-те му камери. Това с уговорката, че е на авто режим, защото китаеца има доста повече възможности за ръчни настройки. То ако имаше смисъл от много сензори професионалните апарати щяха да имат, а там място колкото искаш и за 1000 сензора ако щеш.
  Spikul
 • И защо да е простотия ако ти предостави едни нови възможности в мобилната фотография? Пълната цигания е грозната вежда, ама дори и тука във форума се намират хора да я защитават със сетни сили... :D
  PoceH_BS
 • Кво грозде бе, брат? Дреме ми кой ще я лансира тая простотия. Поради липса на идеи се чудят каква цигания да измислят. :D [Quote]Отпред пък ще има цели 32 камери, нагъсто по всички ръбове на телефона, така че да се снимат селфита с особено високо качество и да се вижда какви гнусотии има в порите на лицето на всеки дебил, държащ на тия неща. За да се съберат всичките сензори на камерите някои функционалности на следващия flagship на Apple ще се наложи да се орежат USB-порта, функцията за телефонни разговори, както и 3000 милиамперчаса от батерията.[/Quote] Хаахахахахахахахахахах
  Ванката
 • [Quote]Защо PureView технологията има нещо общо с много камерна система ли?[/Quote] Мхм, къде е казано, че трябва надписа (ако го сложат) да отговаря на това което е било едно време? [Quote]За подобен 5 камерен телефон Нокия се говори сигурно от година.[/Quote] Ами има ли са го в разработка и само са чакали удобния момент да си купят правото за PureView и воала. @[B]Ванката[/B] - [Quote]Докато не го нашарят целия с камери, няма да си купя. Кви са тия мижави 5 - 10 камерки.[/Quote] Гроздето е кисело, А? :D Утре нагризаните ако го пуснат, ще е супер амаЙзинг иновацията, налЕ?
  PoceH_BS
 • https://www.nenovinite.com/ne/neuka/noviyat-iphone-she-ima-56-kameri-i-she-vizhda-v-budesheto Новият айфон ще има повече камери:D:D:D
  zazabg
 • Докато не го нашарят целия с камери, няма да си купя. Кви са тия мижави 5 - 10 камерки. :D
  Ванката
 • Защо PureView технологията има нещо общо с много камерна система ли? За подобен 5 камерен телефон Нокия се говори сигурно от година. В случая е любопитното дали ще ползват технологията на Light, защото Foxconn инвестира пари в тях. И съответно дали ще видим 9 камерния вариант.
  board
 • Няма такава грозотия (no)
  Spikul