Новата мобилна мишка на Lenovo се зарежда безжично

Новата мобилна мишка на Lenovo се зарежда безжично

Lenovo обяви нова серия от аксесоари, които са насочени към мобилната продуктивност и са създадени с мисъл за хибридното работно място. Линията се казва Lenovo Go и започва с два интересни продукта - мобилна мишка и външна батерия за зареждане на лаптопи. По-късно през годината ще видим и аудио аксесоари.

Мишката поддържа сдвояване с три устройства, а преминаването между тях става с натискането на бутон. Устройството може да се свърже през Bluetooth 5.0 или чрез USB-C адаптер, включва възможност за превключване на резолюцията и дори може да се зарежда безжично.

Мишката може да се зареди и през USB-C, а според Lenovo един пълен заряд стига за 2-3 месеца употреба. Поддържа и бързо зареждане, което за 15 минути добавя енергия за една седмица работа. Продажбите в САЩ започват през юни на цена 60 долара.

Външната батерия е с капацитет 20 000 mAh и поддържа зареждане на лаптопи при мощност 65 вата, а в допълнение това може да осигури енергия на до три устройства едновременно. Устройството е с вграден кабел и също ще се продава от юни, но на цена 90 долара.

Източник: Lenovo