Новата версия на Dell XPS 13 добавя 4K дисплей

Новата версия на Dell XPS 13 добавя 4K дисплей

В навечерието на изложението CES 2017 Dell обяви обновена версия на своя популярен ултрабук XPS 13, който добавя подобрен хардуер и прави малки промени в познатия дизайн, който не се беше променял през последните години. Трудно е промените да бъдат забелязани, но компанията е успяла да намали дебелината на лаптопа с около 30%, което го прави най-малкия 13-инчов модел в света, и вече го предлага във вариант в бяло и розово злато.

Ако се притеснявате, че бялата зона за опора на китките ще се цапа бързо от компанията успокояват, че почистването й ще е по-лесно. Dell е успяла да намали допълнително рамката около дисплея InfinityEdge и е центрирала уеб камерата под екрана – досега тя се намираше в левия долен ъгъл. Лаптопът включва процесор Intel Core от 8-о поколение (i5-8520U или i7-8550U) и вече може да бъде конфигуриран със сензорен дисплей с 4K UHD резолюция, но отново са налични варианти с full HD панели (сензорни и обикновени).

Устройството се е сдобило и с 3 USB-C порта (два поддържат Thunderbolt 3) и се е разделило с всички USB-A интерфейси. Заедно с това е премахнат и четеца за SD карти, който е заменен с такъв за microSD, което едва ли ще се хареса на фотографите. Компанията предлага варианти с до 16GB оперативна памет и до 1TB SSD, а продажбите започват днес на цена от 999 долара. Налична е и версия с Ubuntu на цена от 949 долара.

Източник: Anandtech