Новата версия на iTunes за компютри вече няма достъп до App Store

Новата версия на iTunes за компютри вече няма достъп до App Store

С новата версия 12.7 на iTunes за Windows и Mac потребителите вече няма да имат достъп до App Store през своите настолни и преносими компютри. В страницата за поддръжка на Apple се посочва, че това се прави, защото приложението вече има фокус към “музика, филми, сериали, подкасти и аудио книги”. Така след инсталиране на ъпдейта ще можете да управлявате приложенията в iOS устройствата си само от самите тях. Обновлението добавя възможност за синхронизиране на съдържание с устройства с iOS 11 и поддръжка за нова функция на Apple Music, която позволява на потребителите да последват своите приятели и да видят каква музика слушат.

Сред останалите промени са още прехвърляне на колекциите iTunes U към секция Apple Podcast, а интернет радиостанциите са преместени в музикалната библиотека. Чрез орязването на възможностите за управление на приложенията на iOS устройства компанията изглежда се опитва да опрости настолното приложение и остави само основни функции. Apple посочва, че потребителите, които са ползвали iTunes за синхронизация на приложения и мелодии на звънене могат да ползват App Store или Sounds Settings в iOS 11, за да ги изтеглят отново без компютър. Освен това потребителите могат да зареждат приложения или мелодии, които не са налични за изтегляне, чрез свързване на устройството с iOS с компютър.

Източник: Аpple

  • Имаше един трик през iTunes за компютър да си сваляш стари версии на приложенията ако новата версия не ти харесва. Вече няма да е възможно като няма App Store.
    iWolff
  • На мен пък никога не ми е липсвала тази опция. Щом искам да изтегля нещо цъкам App Store на телефона и го инсталирам.
    centur
  • Голяма простотия е. Аз например много го ползвах за сваляне на приложения. Не толкова на телефона, ами тези "безплатно тази седница" дори и сега когато не ползвам Айфон(за всеки случай, ако сменя един ден пак на тях).
    sladyrko