Нови 4K клипове, заснети с Lumia 950 XL

Нови 4K клипове, заснети с Lumia 950 XL

Наскоро видяхме впечатляващо 4K видео, за което се твърди, че е заснето с Lumia 950, а докато чакаме началото на продажбите на телефона в същия канал в YouTube се появи и клип от Lumia 950 XL. Засега нямаме потвърждение на твърдението на автора videotistik, че видеото наистина идва от смартфона, така че имаме едно наум, но въпреки това то е с впечатляващо качество. Камерата успява да постигне много добър баланс на бялото и да поддържа стабилна кадровата честота, а освен това в картината има много малко шум и множество запечатани детайли.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

През последните дни в друг YouTube канал се появи и клип, който изправи един срещу друг Lumia 950 XL и LG G4. Като цяло видеото от двата телефона има сходни качества, а това от Lumia 950 XL има малко по-силен контраст и наситени цветове, но пък страда от честото префокусиране. Не е изключено смартфона да използва ранна версия на софтуера и този проблем да бъде отстранен до търговската му премиера, но от видяното досега останахме силно впечатлени.

 • Това вече е друга тема аз споменах, че правя снимки с G4 през ноща без светкавица с по добри детайли от нокиата 808, какъвто също използвам. Фотоапарат не използвам повече от 10 години.
  geornnn
 • http://www.freeimage.info/pictures/img_originals/14656002921.jpg http://www.freeimage.info/pictures/img_originals/14656023951.jpg
  СтенлиРойс
 • Идеята на телефона е да снимаш набързо, в движение и от ръка... не да купуваш статив или да подпираш телефона на камък за 30сек експозиция... за това си има фотоапарати.
  abando
 • Може да има по добра светкавица, но нощни снимки не прави по добри. Ксенона хваща на няколко метра, а 30 секундния затвор на G4 на камерата улавя такива детайли каквито няма никой друг.
  geornnn
 • Съжалявам, ако темата е малко стара, но относно това за камерата определено не знам как е при 808, но дори и старата N8-ца снима по-хубаво от S3-ката. Имам ги и двата телефона и наистина Nokia-та е значително по-добра, а е 2 години по-стара, а същото така имам и G4 за база на сравнение, а тук вече има разлика от N8-цата, но все пак разликата в годините на двата смарта е около 5 години и все пак N8 бие според мен само в едно единствено нещо G4 и това са нощни снимки заради Xenon-новата светкавица.
  stanchev36
 • И аз не бих рискувал да поръчам телефон от чужбина .... засега .. :S
  kan4oto72
 • От TopOne не рискуваш, идва ти с DHL директно при теб, без да плащаш ДДС.
  PoceH_BS
 • Честно казано все още не ми се рискува с телефон от чужбина.
  Вито
 • Ами изпусна Meizu MX4 PRO. До днес на обяд вървеше за 270 лева. За мен този телефон е на кантар с LG G4 - къде малко по-добър, къде малко по-лош.
  A4i
 • Заговорихме се за звука във видеото. Иначе всеки телефон от 5 6 години прави добри снимки на дневна светлина. [Quote]LG G4 се представя доста по-добре[/Quote] Да и аз съм се насочил към него ако му падне доволно цената. Искаше ми се следващия ми телефон да има пак стерео говорители, но ще видя. Meizu 5 pro и той ми е на сърце, но е скъп още. WP за сега не е вариант за мен, въпреки добрата камера.
  Вито
 • Samsung били с ужасни камери до преди 1-2-3 години. Едва от 2015 ги оправили!?!? А, ха. Щом казваш ... :D Ето снимчици от i8910. Ужасни са. Трябва Елоп да дойде и да им каже какво да правят. :P https://www.google.bg/search?q=samsung+i8910+omnia+hd+photo+samples&biw=1537&bih=1077&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCUQsARqFQoTCL2JsdPMiskCFUiILAodmWAMSw#tbm=isch&q=samsung+i8910+omnia+hd+samples
  A4i
 • Отказвам се... то бива хейт по Nokia/Microsoft , но твоето вече ти заслепява съзнанието... Всички специалисти /и не само/ знаят, че Samsung бяха с ужасни камери до преди 1-2-3 години. Едва от 2015 ги оправиха.
  abando
 • Колега, вземи си един Meizu MX4 Pro и не се занимавай с глупости. Телефона е метален с 2К екран, 8-ядрен процесор от Samsung и снима по-добре от мумиите. До преди 10 минути се продаваше за $152 на aliexpress. Хвалби на боза от върл-монополист? ОК, ако ти плащат лично на тебе добри пари за това. Иначе ние не сме хванати от гората. Да ни извиняваш за това , че не ти ловим вяра на всички хвалебствия.
  A4i
 • [Quote]LG и Samsung от същите години са трагедия спрямо Lumia и Nokia 808 - click->>линк[/Quote] Пълна глупост. Самсунг винаги са имали добри камери. При различни условия всяка камера може да получи предимство. Няма как външни условия да са еднакви! Всеки е гледал телевизионни предавания от разни събития или купони - звука от 808 е нереалистичен и леко приглушен.
  LegolasElf
 • В линка ти няма никакви Lumia И сравняваш телефон от 2015 с телефони от 2012 и 2013 година. LG и Samsung от същите години са трагедия спрямо Lumia и Nokia 808 - click->>http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=5543&idPhone3=4577&idCamera2=30008 Изчакай да излезе 950/950 XL и тогава сравнявай кой изостава и кой не.
  abando
 • Ванка, материалите за реклама се правят от професионални фотографи, които знаят много добре как да представят добрите страни на плюнката и да завоалират лошите. Виждал съм в нета видео и снимки с професионално качество правени с детско апаратче - играчка. Според мен, обективното представяне е такова като на Anandtech. Вадят се 20-тина джаджи и се снима при едни и същи условия. След това се разглеждат детайлно резултатите при 100% увеличаване. Тогава виждаш че снимките и видеото от мумиите са назад в класацията и LG G4 се представя доста по-добре от тях. http://anandtech.com/show/9379/the-lg-g4-review/4
  A4i
 • Това, което видях от Lumia 950 XL на клипа, може да се опише само с една дума - брилянтно.;) Сравненията между Lumia 950 XL и LG G4 според мен са малко неточни, защото освен, че сравняват чистотата на видео при запис, не разбрах нищо за звука. Освен в самото начало, защото ми се стори, че не записва никакъв звук, или по някакъв начин - хардуерно чисти страничните шумове. Съгласен съм с @LegolasElf, че когато камерата записва в шумна среда, трябва да се чува какафонията от звуци. На 808 от клипчето на @Вито, този звук не е толкова ясно изразен. Това си е мое мнение и ушите си ги чистя доста редовно, дори профилактично минах и през професор @Едрев в Правителственна, а причината беше майка ми!:D Иначе от сравнителното видео в новината - Lumia 950 XL направо кърти мивки. Особенно при втория - нощтен клип си помислих по едно време, че е сниман с професионална камера. Браво!
  Ванката
 • Нито видеото, нито звука на 808 са по-чисти и ясни от тези на S4... [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CwGF6601k50&feature=youtu.be[/Youtube]
  nikolaiii
 • Не ми обяснявайте, че микрофонията е ефект от концерта :)
  JohnSnow
 • Най доброто чакам ги с удоволствие макар че сегашната ми лумиа 930 е страхотна ще си взема още един
  dimo5050