Нови снимки показват Samsung Galaxy A5 и Galaxy A3 (обновено с видео)

Нови снимки показват Samsung Galaxy A5 и Galaxy A3 (обновено с видео)
Samsung започва промяна в дизайна на своите устройства и началото е със серията Alpha, която добавя в конструкцията метал. Новата премиум серия скоро ще бъде разширена с още два модела с имена Galaxy A5 и Galaxy A3 и докато чакаме представянето им в интернет се появиха още няколко техни снимки. Кадрите идват от мексиканския сайт AndroidMX и показват Galaxy A5, който има алуминиев корпус и заден панел, който не се сваля. Очаква се устройството да е от среден клас и има nanoSIM слот. Междувременно в интернет се появи и серия от официално изглеждащи снимки на смартфона, което подсказва, че премиерата му ще е съвсем скоро.

Според досегашната информация Galaxy A3 ще предложи още 5" HD Super AMOLED дисплей, 13МР основна камера, 5МР предна камера, процесор Snapdragon 400, 16GB вградена памет и батерия с капацитет 2330 mAh. На свой ред Galaxy A3 ще е по-евтин, поддържа работа с 2 SIM карти и ще предложи възможност за ползване на LTE мрежи. Предполага се, че Samsung работи и по Galaxy A7 с 5.5" дисплей.

http://www.sammobile.com/2014/10/04/samsung-galaxy-a5-and-galaxy-a3-with-aluminium-unibodies-leaked-again/
http://www.phonearena.com/news/Official-looking-renders-of-the-Samsung-Galaxy-A5-pop-up_id61393

Ново
Появи се и видео, което можете да видите по-долу.

 • Щом смяташ, че панела на един телефон се използва за охлаждане спора с теб е безсмислен. Разглобявал съм стотици телефони и знам какво има вътре. Включително и много Айфони. Първо когато процесора се нагрее отдава топлината на капачето, с което е покрит, след това на въздуха в телефона, който се отвежда през процепите ако има такива и чак на трето място чрез панела. . А въздуха когато се нагрява той се разширява и увеличава обема си. Процепите в телефоните са на много места - задния капак, микро USB, колонката и където другаде се сетиш. Нали не смяташ, че телефона е херметическа система ? Изключение правят водоустойчивите телефони затова и малко повече греят когато се претоварят. Съгласен съм, че метала отвежда по-добре топлината от пластмасата това е ясно на всеки, но не е определящо за \"греенето\" на един телефон. Понякога има и обратен ефект металния панел - при продължително държане в ръката приема температурата от нея.
  Scorpinox10
 • [Quote]Много нелепо е да се твърди, че металния панел помага за охлаждането на телефона[/Quote] Много нелепо. Естествено, че се охлажда по-добре. Целият метален панел се затопля и топлината се разсейва във въздуха навън.. Пластмасовият телефон грее в определена зона, най-често процесорите. [Quote]Топлината, която се отделя от компонентите в един телефон се предава на въздуха в самия телефон, които се разширява и излиза през процепите, които има в телефона. [/Quote] Телефонът няма вентилатор, за да се създава поток Процепи ? Я покажи такъв процеп да видим. :D
  buttman
 • Много нелепо е да се твърди, че металния панел помага за охлаждането на телефона. Нали не смятате, че процесора и компонентите са залепени за капака :D Който е разглобявал телефони знае, че всичко е капсуловано с пластмасови или метални капаци независимо дали е Самсунг, Айфон, HTC или Сони и т.н. Топлината, която се отделя от компонентите в един телефон се предава на въздуха в самия телефон, които се разширява и излиза през процепите, които има в телефона. Колкото панела на един телефон е по уплътнен толкова вероятността от прегряване е по-голяма. Телефона не е по-различен от другата техника. Всеки знае, че тя трябва да \"диша\". Виждал съм повредени лаптопи само от държане на коленете и т.н.
  Scorpinox10
 • [Quote]Металът е с висока топлопроводимост. Това дава възможност да се постигне по-висока тактова честота на процесора без опасност от прегряване, съответно производителност.[/Quote] За топлопроводимостта на метала си прав ,но [B]никой добре направен телефон с поликарбонат[/B] не е прегрял досега... Освен това топлопроводимостта конкретно при телефоните не носи [B]никакъв комфорт за ръката[/B] ,така ,че теорията ти издиша тотално независимо от източниците ,които цитираш... Освен естетиката метала [B]няма[/B][B] никакви други плюсове[/B] пред поликарбоната в този случай... Металния HTC One M 7 миналата година при тестове загряваше до 58 градуса за разлика от всички \"сапунерки\" на Самсунг... Вече доста хора се подлъгват по тази \"теория\" за тези свойства на метала без да влагат грам логика в знанията си... Някой сети ли се ,защо на някои метални телефони стъклото е над корпуса ,а други имат луфт между него и рамката ???:D Едва ли !
  nikolaiii
 • [Quote]Поликарбонатите са група термопластични полимери. В тях остатъците от мономерите се съединяват с въглеродни групи (-O-CO-O-) в дълга молекулна верига.[/Quote] И ние четем уики педия . http://en.m.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate http://en.m.wikipedia.org/wiki/Plastic ;) [Quote]PET, PE, PVC, LDPE[/Quote] Още малко инфо http://ecopack.bg/kids/Povechko-za-plastmasata/22/view/ http://www.rodnastriaha.bg/izpolzvaneto-na-upotrebiavani-drehi/ За правописа .. от бързане . ;)
  sgs_maniak
 • Едно не мога да разбера, защо по типично българска черта говорят хора по теми/въпроси от които нищо не разбират...?!?!
  PoceH_BS
 • [Quote]Предиврлеме четох в един сайт за всеввъзможниите продукти когто се извличат от петрола но не помня сайта . Сгурно ще ти е интересно .[/Quote] Поликарбоната няма нищо общо с петрола. Това е ПОЛИМЕР: [Quote]Поликарбонатите са група термопластични полимери. В тях остатъците от мономерите се съединяват с въглеродни групи (-O-CO-O-) в дълга молекулна верига.[/Quote] [Quote]Поликарбонатът има висока устойчивост на удар. Устойчив е на външни влияния. Материалът не се изменя от атмосферните въздействия, тъй като има специален UV-защитен слой. Не изменя механичните и оптичните си свойства в температурни граници от –40 до +120°С.[/Quote] Хората са го измислили отдавна, няма какво ние с "задникман" да го измисляме... (woo) п.п. Правописа ти въобще няма да го коментирам... ;)
  PoceH_BS
 • Нищо не мога да измисля, отдавна е измислена \"Физика на металите\" - tu-sliven.com/fizika_metali/FizMet_TU.pdf После имаме Поликарбонат и забележи това НЕ Е пластмаса! Има свойствата да издържа на: удар, огъване, усукване и т.н. Това е революцията на 21 век, както навремето \"дуралуминя\" за 20-ти, ако не можеш да го проумееш си е твой проблем.
  PoceH_BS
 • Предиврлеме четох в един сайт за всеввъзможниите продукти когто се извличат от петрола но не помня сайта . Сгурно ще ти е интересно . По темата хубав дизайн поне на снимки .Остава да се види дали с конкретния хардеур цената каква ще е .
  sgs_maniak
 • [Quote]ДА, автора е аЙтелефонист като теб, останалото е без коментар.[/Quote] И как разбра, че е \"айтелефонист\" ? Само Apple ли произвеждат метални телефони? В статията и дума няма за ябълката. За пример са дадени S5, ONE и M8 Z1. Нещо друго ще трябва да измислиш. Аз съм споменавал често, че ползвам Android и Huawei P6. Последният ми айфон бе преди доста години - iPhone 4. Обаче щом казваш, айтелефонист съм. А ти би трябвало да си Галателефонист. Ето мнение за качествата на метал и пластмаса в авторитетен руски сайт. Очевидно имаме работа с още един айтелефонист. Или Ейчтелефонист. http://android.mobile-review.com/articles/29047/ [Quote]Ситуация разворачивается на 180 градусов, когда речь заходит о сильном ударе и сохранности внутренностей смартфона. Алюминиевый сплав в силу своей прочности и несгибаемости гораздо лучше выступает в роли защитной клетки для микросхем. Приняв столкновение с поверхностью внешней оболочкой, металлический смартфон сохранит внутренние компоненты и останется жив (работоспособен). В свою очередь, пластик передает энергию удара дальше внутрь смартфона.[/Quote] Да видим сега какво ще измислиш.
  buttman
 • [Quote]По-добре работещ телефон с драскотини, отколкото лъскаво неработещо парче пластмаса.[/Quote] Докато смяташ, че смартфоните се произвеждат от пластмаса - нямаме обща прикзазка с теб. ДА, автора е аЙтелефонист като теб, останалото е без коментар. 100 пъти предпочитам BODY от Поликарбонат което издържа на всякъкъв \"БОЙ\" ежедневно, отколкото МЕТАЛНО... хеле пък полюцията наречена яЙпхоне... :D:D:D
  PoceH_BS
 • [Quote]Къде забърка малък телефон с танковете?[/Quote] Общото е, че вътре има нещо, което не трябва да умира. Аз лично бих предпочел надраскан 4S пред лъскав S3. Иначе за танка има това, но въпреки всичко той не е от пластмаса.
  buttman
 • Къде забърка малък телефон с танковете? Ти си изтряскай здраво металния телефон пък чакай да ти работи като отвънка \"няма драскотина\" а всичко вътре е станало на сол.И алуминия е \"достатъчно здрав\" - справка айфон от последните няколко години ;)
  AVKansazov
 • [Quote]ДА, за малък, среден, силен каквото се сетиш - УДАР![/Quote] Ти не си добре ! Пластмасата издържала повече от метала на силен удар ? Да очакваме пластмасови танкове скоро. Пластмасата се огъва при удар/изпускане и деформира/поврежда вътрешните части на телефона. [Quote]Елементарна ФИЗИКА - учи се в 5-ти клас... ;)[/Quote] Очевидно още не си стигнал 5-ти клас. По-добре работещ телефон с драскотини, отколкото лъскаво неработещо парче пластмаса. Между другото, материали по темата колкото искаш. http://news.smartphone.bg/kratki-reviuta/plastmasa-metal-ili-staklo-analiz-na-trite-osnovni-materiala-izpolzvani-pri-izrabotkata-na-modernite-smartfoni/ [Quote]Както вече споменахме, поликарбонатът не предпазва особено добре вътрешните компоненти, докато алуминият е достатъчно здрав и твърд и няма нужда от буферна зона между частите и корпуса. [/Quote] Да видим сега какво ще измислиш. Може би авторът също няма 5-ти клас ? :D Тия емотикони за по-голяма тежест ли си ги нацвъкал ?
  buttman
 • -
  npet
 • ДА, за малък, среден, силен каквото се сетиш - УДАР! Елементарна ФИЗИКА - учи се в 5-ти клас... ;) И все пак прочети това което съм ти казал... ;) И не се излагай повече, нали УЖ си "МОД"... ПФУ! :X
  PoceH_BS
 • [Quote]Тук обаче не съм съгласен. [/Quote] Имам предвид силен удар. За изтърване пластмасата е по-надеждния ваиант.
  buttman
 • Е, де, колко пъти трябва да се напише, че \"пластмаса\" - PET, PE, PVC, LDPE и т.н. НЕ се използват при производството за телефони/смартфони... То си е цяла наука, ама не ми е работа да го обяснявам тука... (whistle)
  PoceH_BS
 • [Quote]Ефектът на Фарадей няма нищо общо в случая. Достатъчен е малък участък, прозрачен за радиовълните. Антената при всички случаи трябва да е насочена. Иначе през пластмасата ще ти облъчва мозъка.[/Quote] Да приемем,, че антената не е критерий. Макар че все пак реализацията й е по-трудна с метален кейс. Видяхме го при иФон... [Quote]Металът е с висока топлопроводимост. Това дава възможност да се постигне по-висока тактова честота на процесора без опасност от прегряване, съответно производителност.[/Quote] Това е така. [Quote]Металът поема силния удар и защитава вътрешните компоненти. При пластмасата рискът от повреда е много по-голям.[/Quote] Тук обаче не съм съгласен. Металът е по-твърд от пластмасата, съответно ударът се предава през него на вътрешните компоненти. Пластмасата е по-мека и поема удара, като самата тя се деформира, а след деформацията поради свойствата си, си възстановява формата, без да се чупи и да предава удара към шасито и екрана. Какво предпочиташ - да ти слоша една метална плоча на главата и да я ударя с чук, или да сложа някакъв мек материал? ;)
  KOBRETI
 • [Quote]Металът поема силния удар и защитава вътрешните компоненти. При пластмасата рискът от повреда е много по-голям.[/Quote] ТИ сериозно ли?!?! :D:D:D Я си опресни малко познанията за \"Поликарбонат\" и как се използва в мобилните \"джаджи\"... :P
  PoceH_BS