Нови снимки разкриват HTC Ocean Note

Нови снимки разкриват HTC Ocean Note

Ден преди събитието на HTC на 12 януари, на което очакваме да бъде представен смартфонът с кодово име Ocean Note, в интернет се появиха множество негови снимки. Те потвърждават и предишната информация, че устройството ще има дизайн, който комбинира характеристики от модели на LG и Samsung. Изображенията ясно показват наличието на втори дисплей, който е поставен над основния, а това е функция от фаблетите LG V10 и V20. В същото време задният панел напомня на телефоните на Samsung – изглежда е изработен от стъкло, а издадената квадратна камера свързваме именно с дизайнерския език на корейците.

Според слуховете устройството ще се появи на пазара под името HTC U Ultra, а повече за техническите характеристики научаваме от публикация на Ивън Блас (@evleaks) за VentureBeat.  Според него устройството ще предложи 5,7” QHD дисплей, чипсет Snapdragon 821, 4GB RAM и 64GB вградена памет, а операционната система е Android 7.0. За жалост устройството няма странични сензори за управление като в модела Ocean, който се появи в концептуално видео в края на миналата година. Използването на миналогодишен чипсет може да не допадне на мнозина, но има още нещо, което ще отличи телефона, и това е неговата камера.

Блас споделя, че в нея се ползва същият сензор като в телефоните Google Pixel, но HTC е направила допълнителни софтуерни оптимизации, за да може да осигури по-високо качество на изображението. Моделите Pixel вече са на първото място в тестовете на DxOMark и се очаква Ocean Note да ги задмине. Утре може да бъде и представянето на модела от среден клас One X10, който ще наследи миналогодишния One X9. Според Ивън Блас премиерата на следващия флагман на тайванците е запазена за мобилния конгрес в края на февруари.

Утрешното събитие на HTC започва в 10:00 и ще може да се гледа в YouTube.

Източник: VentureBeat

 • И аз те обичам. ;) Съжелявам за "цветущите" изрази, надявам си ги разбрал правилно! :D
  PoceH_BS
 • Спокойно, де, виж, че вече не пиша така и така. Ама ми залипсва, мамка му, та викам да оставя един коментар. Хайде, вече са два, стига ми толкова. :D
  muamamu1
 • [B]muamamu1[/B] - ЗА МНОГО ГОДИНИ! От здраве да се не отървеш, щастлива булка и снаха да имаш! И да те помоля, ако може в тази 2017, ДА ПИШЕШ ПО ТЕМАТА! ПОД ЯГОДИТЕ! (woo)
  PoceH_BS
 • Царството на Росен е тука...
  muamamu1
 • Е, нали се разбрахме, че вече всеки от всеки "копира", но все пак трябва да има един "да повлече крак"... :D Та това не е от "вчера" и за това ме учуди "потребител" да го забележи, чак сега, ако не е "трол" разбира се. (woo)
  PoceH_BS
 • Това прилича досущ на кичозните изчадия на Samsung. (no)
  abando
 • [Quote]Е няма как да има по-грозно изпъкнала камера.[/Quote] Има! Или си забравил айФона на който с фотошоп му криеха изпъкналата камера... (woo)
  PoceH_BS
 • Телефонът е с OIS и това е причината за изпъкналата камера. Да, знам, че има телефони с OIS без изпъкнали камери, но ако OIS-а работи перфектно, тази изпъкнала камера не трябва да я смятате за минус.
  bladyy