Нови версии на Opera Mobile и Opera Mini

Нови версии на Opera Mobile и Opera Mini
Opera са готови с нови версии на двата си мобилни браузъра - Opera Mobile и Opera Mini. Opera Mobile 11.1 вече поддържа работа с гласовото търсене на Google и автоматично довършва думите и адресите, които изписвате. Вече можете да търсите директно от полето за адрес на браузъра, а приложението пък автоматично ви предлага адреси, които съвпадат с въведения от вас текст. Opera са добавили и експериментално поддръжка на Flash за Android Honeycomb, което сигурно е добра новина за собствениците на таблети с платформата.

Opera Mini пък сега е с версия 6.1 и също поддържа възможност за автоматично довършване на въведения текст и адреси, както и работа с гласовото търсене на Google, възможност за търсене директно от полето за въвеждане на адрес и други.

И двата браузъра са достъпни за безплатно изтегляне. Opera Mobile 11.1 има версии за Android, Symbian/S60, Maemo и MeeGo, а Opera Mini 6.1 има варианти за телефони с Java, iOS, Android, Symbian/S60 и BlackBerry.

http://www.opera.com/mobile/

 • Е, затова SE нямат проблем. Тука доста хора преди време обясняваха, как и един MB е достатъчен за java. Дори Samsung са по - напред в това отношение. Новите версии ми харесват, не мислех, че може да зареждат по - бързо, но очевидно съм бъркал.
  vladovn
 • Хубаво щеше да е да поддържа и falshlite 4.0 под симбиян 3. Добра добавка щеше да е за N8 и компания. Но щом са го добавили за андроид, може би ще го добавят и за симбиян.
  ion4ev
 • Вероятно Мобила на моя 11-ската стана толкова тежка че взе да изяжда рама още на първата страница и ме изхвърля.Затова пък минито направо лети миналият месец го тествах с над 30 едновременно отворени страници и не ги усети (yes).Извинявам се той говори за 6233 значи мини на джава.
  AVKansazov
 • Flash не й липсва, но го има като опция само на телефоните, които поддържат flash.
  centur
 • Ти сега за коя от двете Опери говориш?Бъди по-точен!
  motofen2
 • Много добра, толкова добре работи че зарежда всичко и ми дава недостатъно памет но става въпрос за една Nokia 6233. На малко по съвременен телефон ще кърти липсва само flash и ще е като истински настолен браузер хехее. (yes)
  Plamen20