Новите лаптопи на MSI са за геймъри и професионалисти

Новите лаптопи на MSI са за геймъри и професионалисти

MSI е компания, която ни е позната предимно с преносимите си компютри, предназначени за игри. Тази година обаче тайванците представиха и първата си серия, насочена към бизнес потребители и други професионалисти, Prestige. Днес ще ви запознаем с три от актуалните предложения на компанията, а именно - Prestige 15, GE66 Raider и GS75 Stealth.

MSI Prestige 15 е насочен основно към бизнес потребителите и създателите на съдържание, като предлага добър баланс от продуктивност и портативност. В случая се разчита на 15.6-иночв екран с тънки странични рамки. Наличен е избор между дисплей с резолюция Full HD или 4K UHD, като отчитаме 100% покритие на цветовата гама Adobe RGB. Екранът може да се отваря на 180 градуса.

В основата на модела са до 10-о поколение процесори Intel Core i7 в комбинация с до 64GB DDR4 RAM. По отношение на пространството за съхранение са достъпни два M.2 слота за SSD. Охладителната технология Cooler Boost 3 включва два вентилатора и три охладителни тръби.

Сред опциите за свързване откриваме Wi-Fi 6, Bluetooth 5, 2 x USB Type-C (Thunderbolt 3), 2 x Type-A и HDMI портове. Освен това са достъпни Micro SD слот и комбиниран жак за слушалки и микрофон. Звуковата система включва 2 х 2W говорители, а освен това има и HD камера.

Prestige 15 разполага с пълноразмерна клавиатура с бяла подсветка и ход на клавишите 1.5 мм. В тъчпада е вграден и четец на отпечатъци. По данни на компанията с един заряд на батерията е възможно да получите до 16 часа издръжливост. Налична е и технология за бързо зареждане.

Въпреки големия екран, лаптопът е компактен при размери от 356.8 x 233.7 x 15.9 мм и е лек с тегло от 1.65 кг. Преносимият компютър отговаря на военните стандарти за издръжливост MIL-STD 810G.

Вижте MSI Prestige 15 и други модели тук!
 

Преминаваме към едно от актуалните геймърски предложения на компанията, MSI GE66 Raider. Този модел дава достъп до едни от най-добрите мобилни компоненти, като с него ще изпъкнете сред останалите, тъй като е наличен отличителен дизайн със светлинни елементи в конструкцията.

В случая става дума за 15.6-инчов модел с избор между IPS панел с резолюция Full HD и висока честота на опресняване от 300 херца и такъв с резолюция 4K UHD. И в двата случая страничните рамки на три от страните около екрана са тънки. Интересно е добавянето и на допълнителни светлинни ефекти в корпуса.

В основата на гейминг машината е 10-о поколение процесор Intel Core i9 или i7, което гарантира висока производителност. Освен това има избор между видеокарти NVIDIA GeForce RTX 2070 до 2080 Super с дизайн Max-Q и 8GB собствена графична памет.

Към това добавяме до 64GB DDR4 RAM и два M.2 2280 слота за SSD, като единият е комбиниран със SATA интерфейс. Моделът разполага с доста добра мрежова обезпеченост чрез комбинацията от Killer LAN E3100 + Killer Wi-Fi 6 AX1650 за високи скорости на жичен и безжичен трансфер. Използвана е охладителна система, наречена Cooler Boost 5, която включва два вентилатора и шест охлаждащи тръби.

MSI GE66 Raider разполага и със софтуерната система Gaming Mode 2.0, която оптимизира изживяването по време на игра. В това число дава приоритет на съответните ресурси, освобождава памет, активира избран профил на подсветката и т.н.

Звуковата система включва говорител Dynaudio с пасивна мембрана и сертификация за висока резолюция. Достъпни са 2 x USB Type-C 3.2, 3 x USB Type-A, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 и LAN портове. Налични са още четец на SD карти и комбиниран жак за слушалки и микрофон.

Клавиатурата е от SteelSeries и включва RGB система за подсветка на индивидуалните клавиши. Лаптопът разполага с Full HD камера, а батерията e с капацитет 99.9 Whr.

И тъй като в случая става дума за геймърска машина, размерите и теглото са доста по-различни спрямо бизнес предложението на компанията. MSI GE66 Raider е с размери 358 х 267 х 23.4 милиметра при тегло от 2.38 килограма.

Вижте MSI GE66 Raider и други модели тук!

Завършваме настоящия обзор с още един модел, предназначен за игри, а именно MSI GS75 Stealth. Лаптопът е за тези, които искат по-голяма екранна площ и максимална производителност, достатъчна и за най-натоварващите игри. Той се отличава със 17.3-инчов дисплей с тънки странични рамки, резолюция Full HD и честота на опресняване до 300 херца.

В основата на устройството откриваме 10-о поколение процесор Intel Core i7 или i9 в комбинация с до 64GB DDR4 RAM. Налични са два комбинирани слота M.2 2280 (NVMe PCIe Gen3/SATA) за SSD решения за съхранение. Освен това е достъпен избор между видеокарти NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti до RTX 2080 Super с дизайн Max-Q и до 8GB собствена графична памет.

Тук мрежовата обезпеченост е осигурена от Killer Wi-Fi 6 AX1650i (RTX 2080/2070 Super Max-Q) / Intel Wi-Fi 6 AX201 (RTX 2070 Max-Q/GTX 1660 Ti). Използвана е охладителна система Cooler Booster Trinity +, която включва три вентилатора и 7 охлаждащи тръби.

MSI GS75 Stealth разполага със звукова система с говорител Dynaudio с пасивна мембрана и сертификация за висока резолюция. Освен това откриваме клавиатура SteelSeries с RGB система за подсветка на индивидуалните клавиши.

Лаптопът разполага с IR камера, а батерията с капацитет 99.9 Whr предоставя до 9 часа издръжливост с един заряд. И тук е използвана софтуерната система Gaming Mode 2.0, която оптимизира изживяването по време на игра.

Достъпни са USB Type-C (Thunderbolt 3), USB Type-C 3.2, 3 x USB Type-A, HDMI 2.0 и LAN портове. Налични са още жакoве за слушалки и микрофон, както и слот за Micro SD карти. Корпусът на устройството е с размери 396.1 x 259.4 х 20.25 мм, а теглото му е 2.4 кг.

Вижте MSI GS75 Stealth и други модели тук!