Новите мобилни аксесоари на ADATA включват бързо безжично зарядно

Тайванската компания ADATA разширява портфолиото си от мобилни аксесоари с нови модели за зареждане, сред които са безжично зарядно и автомобилна зарядна станция. ADATA CW0100 поддържа индуктивно зареждане по стандарта Qi с мощност до 10W, което би трябвало да ускори зареждането при съвместимите с този стандарт устройства. Като мярка за сигурност устройството прекъсва автоматично процеса на зареждане при наличието на метални предмети върху повърхността му. Джаджата е с дебелина 7.5 мм и разполага с LED индикатор, показващ статуса на зареждане.

ADATA CV0525 е предназначен за автомобили като предлага 5 USB порта с удължаващ кабел. Двата основни са за водача и пасажера до него, а трите допълнителни са за останалите пътници в колата. Зарядното поддържа технологията Quick Charge 3.0, а вграден Smart IC чип засича броя на свързаните устройства, за да разпредели оптимално енергията между тях и едновременно с това предпазва от прегряване.

Второто зарядно за кола CV0172 е компактно и бюджетно решение с два USB порта с мощност 2.4A. Зарядното е снабдено със защита от претоварване, прегряване, късо съединение и променливо напрежение. И за финал зарядната станция CU0480QC разполага с пет USB порта, позволяващи зареждане на най-различни устройства. Сред тях са USB-A порт с Quick Charge 3.0, три стандартни USB-A порта и един USB Type-C порт. Тук отново е добавена интелигентна система, която отчита броя на свързаните устройства и LED индикатор за статуса на зареждане.