Новите модели от среден клас на LG комбинират премиум функции и достъпна цена

Новите модели от среден клас на LG комбинират премиум функции и достъпна цена

Традиционно моделите на LG от среден клас осигуряват интересни характеристики на ниска цена и тазгодишните смартфони в серията не правят изключение. Всъщност новите X cam и X screen осигуряват някои от отличителните черти на флагманите V10 и G5, но за много по-малко пари. Към тях се присъединява и новия LG Stylus 2, който също получи премиерата си в дните преди мобилния конгрес. Докато бяхме в Барселона успяхме да се срещнем с новите модели, които ще се появяват на пазара на цена под 600 лв., и ето малко впечатления от тях.

Основната отличителна черта на X cam e неговата двойна основна камера. Тя работи подобно на системата във V10 (при предната камера) и G5 и осигурява два модула с различно поле на видимост, така че можете лесно да превключвате между близък и широкоъгълен план в зависимост от ситуацията. Разбира се, камерата няма всички екстри на тази в G5, но въпреки това може да се окаже много полезна например при туристически обиколки, защото ще можете да уловите по-голяма част от кадъра.

Двете камери са с резолюция 13МР и 5МР, а останалите характеристики включват 5,2” Full HD дисплей с извито предпазно стъкло, осемядрен чипсет с честота 1,14GHz, 8МР предна камера, 2GB RAM и 16GB вградена памет. Батерията е с капацитет 2510 mAh,  а операционната система е Android 6.0. Смартфонът се оказа изненадващо лек, защото е с тегло едва 118 грама, изработката е много добра, а извивката на предпазното стъкло му придава премиум излъчване.

X screen може да се похвали с втори преден дисплей като във фаблета V10, който може постоянно да показва различна полезна информация без това да се отрази съществено на батерията. Вторият дисплей е с диагонал 1,76” и служи за достъп до често използвани приложения, за управление на музикалното възпроизвеждане и за показването на различна системна информация. Под него е основния панел с диагонал 4,93” и резолюция 720р. Смартфонът използва четириядрен чипсет с честота 1,2GHz и предлага 2GB RAM, 16GB ROM, две камери с резолюция 13МР и 8МР и батерия с капацитет 2300 mAh.

LG Stylus 2 ще допадне на феновете на по-големите смартфони, тъй като има 5,7” 720р дисплей. Основното при него е добавения пасивен стилус, чийто връх има ново покритие за по-прецизна работа. Включени са и няколко нови софтуерни функции, включително и предупреждение ако телефонът е в движение и мястото за писалката е празно. Джаджата ползва четириядрен чипсет с честота 1,2GHz, 1,5GB RAM и 16GB разширяема памет, а сменяемата батерия е с капацитет 3000 mAh. Към него телефона се предлага и специален калъф с прозрачна лента в единия край за бърз достъп до разнообразна информация.