Новите слушалки Pixel Buds са напълно безжични

Новите слушалки Pixel Buds са напълно безжични

Заедно с телефоните Pixel 4 Google представи и новото поколение слушалки Pixel Buds, които вече са напълно безжични и предлагат по-лесен достъп до виртуалния асистент Google Assistant. Моделът включва микрофони с широк обхват, чрез които е възможно разпознаването на гласови команди за активиране и управление на асистента, както и провеждането на мобилни разговори. Всяка слушалка включва и специално разработени батерия и говорител.

От компанията посочват, че при поставяне в ухото се получава качествено изолиране, което се балансира чрез добавяне на околен шум през специални отвори в конструкцията. Слушалките могат да адаптират силата на звука спрямо околната среда, като той може да се регулира и чрез гласови команди.

Вградените батерии дават до 5 часа издръжливост с един заряд, а чрез калъфа за съхранение потребителите могат да получат до още 19 часа. За свързване със смартфон и други устройства се разчита на Bluetooth, а според Google потребителите могат да разчитат на обхват от цели 110 метра на открито или през три помещения на закрито.

Слушалките ще са с цена 179 долара, като ще са достъпни през следващата пролет в няколко цветови варианта - оранжев, зелен, бял и черен. Продажбите ще започнат в Австралия, Канада, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Япония, Сингапур, Испания, Обединеното кралство и САЩ.

Източници: Google (1), (2)

Оферти на деня

  • А ще имат ли някои от тези слушалки читав кодек за звук или отрязания кабел го прави невъзможно?
    tzincbg