Новите телефони Pixel предлагат подобрени камери и по-висока цена

Новите телефони Pixel предлагат подобрени камери и по-висока цена

Google най-сетне представи официално новите смартфони в серията Pixel, които през последните месеци бяха обект на множество изтичания на информация, така че на практика за тях се знаеше почти всичко от много време насам. Двете устройства със стъклени задни панели с две текстури споделят много общи технически характеристики.

И двата смартфона са с чипсет Snapdragon 845, 4GB RAM, 64GB/128GB вградена памет без опция за увеличаване, Bluetooth 5.0, предни стерео говорители и 18:9 OLED дисплеи с поддръжка на HDR. При Pixel 3 XL екранът е с диагонал 6.3" и резолюция 2960x1440 пиксела, а по-малкото устройство предлага 5.5" панел (2160x1080). Двата модела са водоустойчиви (IP68).

Големият модел изненадва и със своята солидна изрязана горна част. Двете устройства са снабдени и с чипа за сигурност Titan M, който се грижи за защитата на потребителската информация и целостта на системата. Батериите в двата смартфона са с капацитет 3450 mAh (Pixel 3 XL) и 2915 mAh (Pixel 3), а освен това за пръв път в серията ще се поддържа и безжично зареждане (при 10W).

Google пуска и свое безжично зарядно на име Pixel Stand, което ще се продава за 79 долара (79 евро). То ще се разпознава от телефоните, които на свой ред ще покажат специален интерфейс с информация от Google Assistant. Смартфоните предлагат единична основна камера с резолюция 12.2МР, бленда f/1.8, оптична и електронна стабилизация и възможност за запис на 4K 30fps видео.

Камерите за селфита са две с резолюция 8МР, като едната е с широкоъгълна оптика за улавяне на повече от сцената пред нея. Google отново е подкрепила камерите със солиден софтуер с възможности за изкуствен интелект. Новата опция Top Shot например подбира най-добрата снимка от поредица кадри, направени преди и след момента на натискане на бутона за снимане.

Така може да се филтрират нежеланите изображения и винаги да се получи хубава снимка. Super Res Zoom на свой ред комбинира много кадри с алгоритми за ИИ за получаване на ясно мащабирано изображение дори и без телефото оптика. Включена и опция за нощни снимки, която осигурява ясни изображения с ярки цветове - тук също помага изкуствен интелект. Тестови снимки в пълна резолюция има тук и тук.

Телефоните работят с Android 9 Pie и предлагат интересна нова функция на Google Assistant - приложението може да прегледа входящите разговори от непознати номера и след това да предложи на потребителя да ги блокира или да получи напомняне да се обади по-късно. На практика телефоните отговарят автоматично и осигуряват транскрипция на разговора. Тази опция ще е налична и за по-старите модели Pixel.

Продажбите на устройствата започват на 18 октомври на цена в Щатите 799 и 899 долара за версиите с 64GB памет, а тези със 128GB струват със 100 долара повече. В Европа цената започва от 849 и 949 евро, а вариантите с удвоена памет струват със 100 евро повече. Моделите ще се предлагат в 13 страни. В комплекта на устройствата влизат Pixel USB-C слушалки и USB-C адаптер с 3.5 мм жак за слушалки, а активиралите телефоните до края на годината ще получат 6 месеца до услугата YouTube Music Premium.

Източник: Google

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • :D:D:D Това вече е мания https://www.ixbt.com/news/2018/10/24/google-pixel-3-xl.html :D:D:D То е ясно, че ще го оправят, но си е направо извращение..
    StefiMo
  • От затъвща компания толкова. Опасно е да се робува на марки и минала слава. Вече повечето дори са само виртуални...
    tzincbg
  • Направо водят с едни гърди пред конкуренцията по бъгове, бетер забатачена работа https://www.ixbt.com/news/2018/10/20/google-pixel-3-pixel-3-xl.html https://www.ixbt.com/news/2018/10/20/google-google-pixel-3-xl.html
    StefiMo
  • [Quote]толкова могат от HTC[/Quote] Бъркаш! Както и старите, така и "новите" пиксели са правени от един и същи екип. Догодина ще видим творението на 1000-тата "еНджинера" от екипа на ХТЦ.
    PoceH_BS
  • [Quote]Ами толкова си могат като дизайн.[/Quote] Недей прехвърля от болна глава на здравата - не те, а толкова могат от HTC.
    KuKeR
  • Големият е толкова грозен, че чак почнах да харесвам как изглежда мойто Редми ноте 5. Иначе малкият ми е готин.
    ipolit
  • За каква печалба и стратегия въобще става дума. Раздели броя продажби 3М(за по-лесно) на 12 месеца(примерно до следващата версия), и след това на броя държави, в които се продава. За един месец не могат да изкарат само транспорта/доставката към отделните държави, и командировъчните до китайците да им обяснят какво да им направят. ;)
    StefiMo
  • [Quote]Иначе бие на подарък от зрънчо...[/Quote] Ами толкова си могат като дизайн.
    polarr31
  • Те копират, но само цените. Иначе бие на подарък от зрънчо...
    Вито
  • Принципно тези телефони не са правени да се продават. Гугъл се потупва сам по рамото отзад. Точно каква им е идеята, едва ли някой знае, включително и на тях самите (те така са си по принцип). Някаква самореклама. По спомен от миналата седмица за Pixel 2 са продадени общо 2.5М бройки общо за целия период (за месеци ..). За Pixel към 4М. Никаква цифра на фона на продажбите на другите телефони. Спокойно могат да си сложат каквато си искат цена, едва ли някой го вълнува, включително и тях. Едва ли е им е някакъв приход. Предполага се, че нещо си рекламират софтуера, но .. За това са с такъв гаден външен вид.
    StefiMo
  • [Quote]Много мултикулти. Много прогресив. Много сошъл. [/Quote] Това не го разбрах, как ще е на български?
    KuKeR
  • Пусни за малко мотиката и иди до града да видиш на живо айфоня да видиш качество на изработка и ос каквато явно не си виждал и Ванка банан не му слагай че ще се стресира може да не е виждал на село растат само краставици той сам ще си избере най дебелата и ще се зайграе:D
    Ragacone
  • [Quote]Новите айфони нямат база за сравнение с тая грозна пръчка.[/Quote] Тая грозна пръчка можеш да не си я купиш - имаш избор от поне още 100 модела и компаниии с андроид. При ония грозни пръчки нямаш избор ако искаш да използваш iOS. [Quote]пп. Ванка, слагай му банана, но на правилното място.[/Quote] От догодина ония хубаво ще ви го сложат на правилното място с T2 и като започнат да ви се "брикват" у-вата, ще го усетите колко е дебел и четвъртит.
    PoceH_BS
  • [Quote]КакъФ е извода?[/Quote] Извода е, че колкото и да се напъваш, освен да се наакаш и размилишеш, няма как да накараш която и да е сериозна компания по света да приеме тукашния пазар сериозно. Да не говорим за "черния пазар" и търговците, които никой не закача и безнаказано си продават каквото искат на по-ниски цени от официалните. Та за какво им е и на двата презряни от теб производителя да имат тук официално представителство и магазин? За продадените 58 бройки ли? Относно това, че си просиш сам банан, на всички ни прави впечатление някакъв (хомо)сексуален фетиш, който изпитваш към бананите. Дай го малко по-кротко и с обидите и с квалификациите, защото е ясно, че ще си умреш непризнат и неразбран от плебеите масите на тоя свят. Дано поне на оня свят намериш покой и признание за знанията и уменията си, които до тук само на приказки демонстрираш и с които парадираш, но никакво покритие нямаш. пп. Ванка, слагай му банана, но на правилното място. (beer)
    algor
  • [Quote][Quote] няма толкова грозен телефон[/Quote] Има! Или за теб фруктовата компания не произвежда телефони?[/Quote] Новите айфони нямат база за сравнение с тая грозна пръчка. А тва, че си просиш сам във всяка тема да ти слагат банани ще го оставя без коментар. (beer)
    Вито
  • Харесва ми как в рекламите са включили хора от всякакви етноси. Много мултикулти. Много прогресив. Много сошъл.
    Cv3T0m1R
  • С малката подробност, че в БГ никога не са се продавали официално. И новите не се продават официално, И? КакъФ е извода?
    PoceH_BS
  • Има една малка подробност относно цените, и това е че в америка ако върнеш миналогодишния пиксел ти дават 325$ отстъпка от новия, което си е просто уникална оферта. https://imgur.com/a/uH02Aeg Възможно е и отстъпката да е по голяма ако телефона е с повече вътрешна памет, това е оценка на 64gb вариант.
    bankov123
  • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
    PoceH_BS
  • ...аз ли съм прост, ама преди време една от най-иновативните компании HTC имаха опция в камерата (ZOE ли беше), която правеше кратко клипче и избираше най-добрият кадър от него за снимка, а сега "големите" играчи го изтъкват като "виж ко имами ний". Относно цените: фруктовите отдавна са на тавана, а напоследък го и пробиха (че и отвъд керемидите), но пазарната икономика показва на всички производители (все си мисля, че ние източноевропейците с месечни доходи от по, да речем, 1000 лв купуваме телефони за по 1200 и горница), че когато има такива да дават това което си искаш, защо не? А на там, накъдето ни насочват плод-зеленчуковите (както казва Форест), скоро време няма да си ги купуваме хендита, а само ще си ги наемаме...
    tati