Новите телевизори на Xiaomi идват в Европа на цени от 179 евро

Новите телевизори на Xiaomi идват в Европа на цени от 179 евро

По време на премиерата на Mi Note 10 Xiaomi анонсира и три телевизора от серията Mi TV 4, които ще са достъпни в Европа – Mi TV 4S 55", Mi TV 4S 43" и Mi TV 4A 32". Двата модела с по-големи екрани предлагат резолюция 4K и поддържат технологиите HDR и MEMC. Те са базирани на чипсет MediaTek 6886 в комбинация с 2GB RAM и 8GB за файлове, а в софтуерно отношение всички модели използват операционната система Android TV, която е базирана на Android 9 Pie.

Възможно е свързването на периферни устройства чрез Bluetooth, а като портове при 55-инчовия вариант са достъпни 3 х HDMI и 3 х USB (2 х USB за телевизора с 43-инчов панел). Опциите за свързаност се допълват и от двубандов Wi-Fi. Звуковите системи и на трите модела са с поддръжка на технологиите Dolby Audio и DTS-HD.

Бюджетният Mi TV 4A предлага панел с диагонал 32 инча и резолюция 1366 x 768 пиксела. Сред основните му хардуерни параметри откриваме осемядрен процесор, 1.5GB RAM, 8GB за файлове, 3 х HDMI и 2 х USB портове. Цените на телевизорите започват от 179 евро за Mi TV 4A 32”, Mi TV 4S 43" струва 349 евро, а Mi TV 4S 55" е с цена 449 евро. Продажбите стартират през декември в някои страни от Западна Европа, но очакваме на даден етап да се появят и у нас.

Източници: Xiaomi (1), (2), (3)

 • Аз вече си взех 55 инча от амазон и мога да кажа, че съм много, много доволен. Звукът му е малко под това, което искам, но си има допълнителни аксесоари за това.
  milenski777
 • -
  npet
 • -
  npet
 • То и сега има 4к умни телевизори на тези цени.
  С какво Ксимоми са различни/повече? - това липсва в тази статия
  С това, че вместо TN и висок процент брак, за същите пари ще имаме Qled или поне IPS, от изключително надежден производител, мощен процесор.
  tzincbg


 • Ами понеже аз държа на качеството и естетиката няма как да си купя евтин китайски боклук. А да сравняваш брандове като Сони, Самсунг и ЛГ с това недоразумение, показва само колко си облъчен.
  Има 3 производителя на екрани в света на кръст, процесорът който са избрали е достатъчно мощен за Андроид, Xiaomi никога не са имали висок процент дефекти и брак. Какво КОНКРЕТНО могат Сони да предложат повече? Алабализми не ща.
  tzincbg
 • -
  npet
 • Xiaomi верно са големи магове матрици на Самсунг и то не какви да е а QLED на цена 4 пъти по ниска от Самсунг. Тези от Самсунг трябва да са големи баламурници да продават на себе си по-скъпо отколкото на Xiaomi. Очаквам и другия фен на китайчетата да се намеси, макар сега да е зает да залива форума на дроидчето за новото чудо на Xiaomi, което идва на цена 650 евро в Европа. Друго си е да правиш легален бизнес в Европа. Цените взеха да летяяяяттттт. Нищо чудно няма. Цената на едро е ниска. Самсунг и да искат, не могат да произвеждат само за тях си. Дори да се изреже голям екран е по-евтино. Китайците в момента мачкат здраво в индустрии, които разчитат на големи надценки с емоции, хайп, субективни мнения като смартфон, телевизори, аудио оборудване, текстил и др.
  tzincbg
 • Xiaomi верно са големи магове матрици на Самсунг и то не какви да е а QLED на цена 4 пъти по ниска от Самсунг. Тези от Самсунг трябва да са големи баламурници да продават на себе си по-скъпо отколкото на Xiaomi. Очаквам и другия фен на китайчетата да се намеси, макар сега да е зает да залива форума на дроидчето за новото чудо на Xiaomi, което идва на цена 650 евро в Европа. Друго си е да правиш легален бизнес в Европа. Цените взеха да летяяяяттттт.
  Johnniie
 • Така е, по-здрави и по-изгодни. Здрави са, стават да цепиш дърва на тях. :D :D :D
  Te направо ще унищожат хегемонията на Сони с модели от 1000+ лв. Защото единствените, които не асоциират Xiaomi c качество са тези, които рядко влизат в Интернет. Ами понеже аз държа на качеството и естетиката няма как да си купя евтин китайски боклук. А да сравняваш брандове като Сони, Самсунг и ЛГ с това недоразумение, показва само колко си облъчен.
  Ванката
 • Така е, по-здрави и по-изгодни.
  tzincbg
 • Айде ползвал съм Xiaomi, изобщо да далеч от големите, благодаря 😉.
  vanci1990
 • Te направо ще унищожат хегемонията на Сони с модели от 1000+ лв. Защото единствените, които не асоциират Xiaomi c качество са тези, които рядко влизат в Интернет.
  tzincbg