Новите умни часовници на Fossil стават и за провеждане на разговори

Новите умни часовници на Fossil стават и за провеждане на разговори

Умните часовници на Fossil имат пазарен успех, който е свързан и с голямото разнообразие по отношение на външния вид. Междувременно компанията продължава да развива портфолиото си от модели с Wear OS, а най-новото издание на серията изглежда е и най-способното досега. Новите модели са обединени от името Gen 5 и включват екстри като удължен живот на батерията за дни на работа с показване на нотификации и отчитане на пулса и режим за показване на времето, който консумира още по-малко енергия.

Часовниците са и първите модели на Fossil, които включват говорители. Това позволява не само да се чуе потвърждение за гласовите команди, но и да се провеждат разговори, включително и за потребителите на iPhone. Опцията ще е активна през есента чрез специално приложение, а според Fossil за първи път ползващите iPhone ще могат да говорят през устройство с Wear OS. Часовниците са водоустойчиви на дължина до 30 метра и имат 8GB вградена памет за съхранение на музика и други файлове.

Поддържа се NFC за безконтактни разплащания, а за производителността се грижи чипсет Snapdragon Wear 3100. Часовниците ще се предлагат само с размер 44 мм и с 1.3" AMOLED дисплей, а сред другите характеристики откриваме 1GB RAM и GPS. Разликите между вариантите са главно по отношение на дизайна на корпуса и вида на каишката. Цената на Fossil Gen 5 е 295 долара и вече може да се поръча предварително през сайта на компанията, а продажбите ще стартират на 28 август.

Източник: Fossil

Оферти на деня