Новият MacBook Air е на цена от 999 долара и включва важни подобрения

Новият MacBook Air е на цена от 999 долара и включва важни подобрения

Apple обнови своя тънък и лек лаптоп MacBook Air, като го оборудва с по-бърз хардуер и нова клавиатура, а освен това намали стартовата цена до 999 долара. Лаптопът използва процесори Intel Core от 10-о поколение до четириядрен Core i7 с честота 1.2GHz, което му позволява да осигури с до 80% по-висока графична производителност, тъй като устройството може да бъде конфигурирано с графичен ускорител Intel Iris Plus.

Стартовата вградена памет е два пъти повече от досега или 256GB, а потребителите могат да я конфигурират до 2ТВ. Устройството включва и нова клавиатура като тази в 16" MacBook Pro, което означава, че тя би трябвало да е значително по-надеждна спрямо използваната в предходния модел. Добавени са подобрени стерео говорители и троен микрофон за по-добро улавяне на глас.

Добрата новина е, че цената на лаптопа започва от 999 долара, което е със 100 долара по-малко спрямо предходното поколение. Компанията обнови и компютъра Mac Mini, който също получава удвоена базова памет за своите конфигурации – 256GB памет в модела за 799 долара и 512GB памет в конфигурацията за 1099 долара.

Източник: Apple