Новият таблет Amazon Fire струва само 50 долара

Новият таблет Amazon Fire струва само 50 долара

По-рано този месец писахме, че Amazon се кани да представи таблет за 50 долара и компанията не закъсня да потвърди тези слухове. Единствената разлика с първоначалната информация е, че устройството всъщност е със 7-инчов екран, а не 6-инчов. От компанията са силно убедени в успеха на устройството и по този повод дори ви предлагат да получите един безплатно, ако поръчате пет. Не е много ясно какво можете да правите с шест таблета, но на тази цена може би не е необходимо да мислите твърде дълго по въпроса.

Разбира се, срещу 50 долара (60 евро в Европа) не получавате устройство с топ характеристики. Новият Fire работи с четириядрен чипсет с честота 1,3GHz, има 1GB RAM и 8GB потребителска памет, която може да се увеличи. Дисплеят е с резолюция 1024 х 600 пиксела, а освен това откриваме две камери с резолюция 0.3МР и 2МР.

Освен 7-инчовия таблет Amazon представиха и нова версия на таблета за деца Fire Kids Edition. Явно компанията е решила да наблегне сериозно на достъпните цени, тъй като новият модел е с 50 долара по-евтин от предишния и струва 100 долара. Таблетът се продава с предпазен калъф и едногодишен абонамент за услугата за достъп до съдържание Amazon FreeTime Unlimited.

  • Около коледните и новогодишните празници нищо чудно и това да стане. :D
    drimdiard