Новият умен часовник на TAG Heuer струва 1600 евро

Новият умен часовник на TAG Heuer струва 1600 евро

Швейцарската компания TAG Heuer представи новото допълнение в серията си от умни часовници, което отново е създадено в партньорство с Intel (компанията обещава по-късно да добави специален дигитален асистент) и използва Android Wear, но има някои съществени различния спрямо първата версия. Часовникът се нарича Connected Modular 45, което подсказва, че има определени модулни възможности, а това плюс допълнителната функционалност е довело до увеличаване на стартовата цена на часовника до 1650 долара, което е със 150 долара повече (европейската цена започва от 1600 евро).

Цената е значително по-висока от тази на останалите умни часовници с платформата на Google, но все пак става дума за модел, който попада в луксозния сегмент и носи надпис Swiss Made. Часовникът, който е част от серията Carrera, използва Android Wear 2.0 (първата генерация ще получи ъпдейт в края на месеца) и предлага процесор Intel Atom Z34XX, кръгъл 1,39” AMOLED дисплей (400 x 400 пиксела) с покритие от сапфирен кристал с дебелина 2,5 мм, NFC възможности за мобилни разплащания, сензор за околна осветеност, GPS приемник, 512МВ RAM, 4GB памет за файлове, WiFi 802.11 b/g/n и батерия с капацитет 410mAh за около 25 часа на автономна работа.

Откриваме още акселерометър, жироскоп и микрофон за ползване с Google Assistant. Устройството е водоустойчиво на дълбочина до 50 метра, което е повече от достатъчно за нуждите на обикновените потребители. Всичко това  е побрано в масивен корпус с дебелина 13,2 мм. Стигаме и до модулната конструкция. Тя позволява на потребителите да персонализират много елементи от дизайна на часовника с диаметър 45 мм, преди да го купят, а освен това могат да сменят основния модул с механичен (Tourbillon Heuer 02-T или стандартен автоматичен). Потребителите могат да изберат корпус от полиран титан или покрит с 18K 5N розово злато, черна керамика, диаманти и т.н.

Ще бъдат налични 56 различни варианта, но в магазините ще се предлагат само 11 стандартни, а останалите ще са по поръчка. На разположение на потребителите ще са множество комбинации (над 500) по отношение на цветове и материали – например само каишките и верижките са 18. Часовникът идва с комплект дигитални циферблати, но потребителите могат да създадат свои през приложението TAG Heuer Studio. TAG Heuer предлага и Deluxe комплект, който струва 16 500 евро и включва свързан модул в титан, две каишки (от естествена кожа и черна гума), механичен модул Tourbillon Heuer 02-T и специална демонстрационна опаковка.

Източник: TAG Heuer, Intel