Новото издание на Fire TV поддържа 4K видео

Новото издание на Fire TV поддържа 4K видео

Представянето на новата версия на Fire TV потвърди предварителните слухове за устройството, че то ще поддържа 4К видео и ще има microSD слот, както писахме по-рано. Fire TV пристига и с интеграция с виртуалния асистент Alexa, който свързваме с говорителя Echo, чрез снабденото с микрофон дистанционно управление. За момента Alexa може да подреди музикална плейлиста според гласовите инструкции, които й дадете, а в бъдеще се очаква да може да изпълнява прости търсения и дори да помага с поръчката на стоки от Amazon.com.

Що се отнася до техническите възможности на новата версия на Fire TV, процесорът вече е четириядрен 64-битов MediaTek с два пъти по-бързо графично ядро от това на предишния модел. Устройството поддържа 802.11 Wi-Fi ac с MIMO технология, което би трябвало да осигури по-бърза безжична връзка, каквато е необходима за стрийминг на видео съдържание с високо качество. Дистанционното управление вече се свързва чрез Wi-Fi Direct за по-ниска латентност на връзката, а за допълнително място за файлове към вградените 8GB са добавени USB порт и microSD слот. Цената на Fire TV в комплект с новото дистанционно с гласово управление е 99,99 долара.

В същото време стикът Fire TV не получи нова версия, но през октомври ще се сдобие с обновена софтуерна платформа, която е базирана на Android Lollipop. Amazon предлага и комплект с новото дистанционно управление на цена от 50 долара вместо досегашните 40 долара за комбинацията с обикновено дистанционно. За запалените геймъри компанията е предвидила и комплект на Fire TV с нов контролер, 32GB microSD карта и две безплатни игри за изтегляне. Всичко това за 140 долара. Предварителните поръчки за устройствата вече са отворени, а доставките започват в началото на октомври.