Gorilla Glass Victus издържа падане от височина 2 метра

Gorilla Glass Victus издържа падане от височина 2 метра

Американската компания Corning представи следващата версия на своето здраво стъкло Gorilla Glass, което е предназначено специално за мобилни устройства и има за цел да предложи подобрена издръжливост на удари и надраскване в сравнение с други алуминосиликатни стъкла на други производители.

Новият продукт се казва Gorilla Glass Victus, а според компанията лабораторни тестове са показали издръжливост при падане от височина до 2 метра върху твърди и груби повърхности. Corning посочва, че конкурентите се чупят при падане от височина по-малко от 0.8 метра. Заедно с това новото стъкло осигурява два пъти по-висока устойчивост на надраскване спрямо Gorilla Glass 6.

Компанията пише, че издръжливостта на надраскване е 4 пъти по-добра от тази на конкурентите. Всичко това звучи впечатляващо и предстои да разберем как ще се представя на практика в комерсиални устройства. Първият клиент, който ще използва Gorilla Glass Victus, е Samsung, така че може да го видим още серията Galaxy Note20, която ще видим на 5 август.

Източник: Corning