Някои потребители на iPhone 5 се оплакват от розови петна в снимките

Някои потребители на iPhone 5 се оплакват от розови петна в снимките
След проблемите с покритието на корпуса, картите и връзката с Wi-Fi мрежи някои потребители на iPhone 5 започнаха да се оплакват и от камерата на смартфона. По-конкретно става дума за съобщения за появата на розови петна в кадрите, когато околната светлина е по-силна. За пръв път проблемът беше описан във форумите на сайта AnandTech, а Apple, изглежда, са се захванали с по-подробното изучаване на случая. Междувременно от Mashable също направиха тестове, които установиха, че в някои случаи камерата е способна да добави розов оттенък, което показва, че не става дума за изолирани случаи. Интересно е, че подобно осветяване понякога се получава и при iPhone 4S.

Според Apple това е нормално поведение на камерата в телефона и потребителите не трябва да я насочват към силен източник на светлина, но ефектът е видим и в кадри без такива източници. Разбира се, спекулациите защо се случва това вече започнаха и според някои се дължи на използваното сапфирно стъкло за предпазване на лещата на устройството.

http://mashable.com/2012/09/26/iphone-5-purple-haze/
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2272535

Аксесоари за:
 • :D:D Ама струва по 1900 лева - телефон за "умни" хора
  a2aaaa
 • Хаххах абсолютно нормално ще е (yes) и феновете ще кажат дай по на вътре-вътри вътри :P
  fox_vt
 • Шефът на Айпъл направи изявление "Това е Айфон и може да си го позволи,свиквайте":D
  rusike
 • Не съм споделял понеже мислих, че си въобразявам, но виждам тези розови петна на моя айпад на самите тапети още от iOS 5.1! Този тапет с капките най си личат. Сега, ще се опитам да ви покажа, но незнам дали, ще се види от снимката, която ще направя! Вижте отгоре надолу след големите капки незнам дали, ще се види добре...
  Ванката
 • http://i.imgur.com/5DRHs.jpg
  nmnikolov
 • http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2272535&page=4 Не само iPhone 5 го може.... какво ще кажете за другите ???
  sergo75
 • Е какво от това, няма проблеми, всичко е ок нали това е айфпня, там всичко е изпипано:P;)
  Beчния
 • Доста грозна картинка е добавена към вече грозната картинка картите и олющването на корпуса. Въобще грозна работа. :S
  metaflute
 • Подай съдебен иск за причинен дискомфорт.Съобразно мащаба на компанията при успешен завършек на делото ще станеш много богат.:D;) Впрочем тази новина тук се появява малко изкривена - този дефект стана известен вече от други източници и касае ВИОЛЕТОВ отблъсък в кадъра.Някой много му се събират розови сънища.:P
  motofen2
 • Аз пък се оплаквам, че откакто си играх с един айфон 5 нещо ми е лошо и ме боли гърлото.. :)
  makeno