Някои смартфони на Huawei показаха реклами при заключен екран

Някои смартфони на Huawei показаха реклами при заключен екран

Редица потребители на смартфони на Huawei от различни региони се оплакаха, че са започнали да виждат реклами от Booking.com на екраните на устройствата си. Става дума за модели като Huawei P30 Pro, P20, P20 Lite, Honor 10 и P20 Pro, като изглежда това се дължи на използваните тапети за заключения екран на смартфоните, които идват с устройствата. Рекламите не са ограничени само до даден регион, като засега има информация, че се появяват в страни като Обединеното кралство, Холандия, Ирландия, Южна Африка, Норвегия и Германия.

По-късно от Huawei се свързаха с XDA-Developers, за да потвърдят, че този казус е бил разрешен с изтриването на тапетите от сървърите на компанията и те вече не би трябвало да бъдат видими за потребителите. Някои от тях обаче може вече да са били изтеглени в телефоните и клиентите те ще трябва да ги изтрият ръчно. Когато такова изображение се  покаже на екрана в заключено състояние трябва да се плъзне пръст нагоре, за да се покаже лентата с инструменти и след това да се изтрие снимката. Засега не е ясно дали рекламите са били добавени нарочено или по случайност.

Източник: XDA-Developers

 

 

Оферти на деня

  • Това е по-малкия проблем ☺, който явно има решение. Напишете статия за огромните черно/бели, безфокусни и безкрайни реклами в сайтовете, в които четем и пишем
    Kuzmanovv