Няколко интересни и непознати джаджи от Xiaomi

Няколко интересни и непознати джаджи от Xiaomi

Най-вероятно за повечето от нас Xiaomi е позната основно със смартфоните си, които предлагат добро съотношение цена-качество. Китайската компания обаче разполага с цяла екосистема от умни продукти, част от които са налични само в определени региони и основно Китай. Те включват разнообразни джаджи плюс такива, които са по-скоро за забавление. Ето и някои от тези непознати за нас устройства.

Започваме с персоналния преводач Mijia Translator, който има формата на смартфон, включва цели шест микрофона и дори има камера. В предната част е наличен дисплей с диагонал 4.1 инча, на който в реално време се визуализира преведеният текст, но за целта трябва да сте свързани към интернет чрез мобилна или Wi-Fi мрежа. Mijia работи с 18 езика и предлага също звукови преводи в реално време, а освен това може да бъде използван и като портативна точка за безжичен достъп.

Следващият продукт също е в серия Mijia. Walkie-Talkie е второто поколение на радиостанциите за двупосочна комуникация на компанията, които имат обхват до 5 километра. Устройствата включват FM радио и Bluetooth връзка, която се използва за сдвояване с телефон, и приложение, чрез което можете да споделяте местоположението си и да изпращате текстови съобщения дори без наличието на мрежово покритие.

Стойките за монтаж на смартфони в колата търпят сериозна еволюция, а безжичното зарядно на Xiaomi също е част от тази тенденция. Моделът предлага мощност за зареждане до 20W, като дори включва вентилатор за охлаждане. По-интересно е, че зарядното има автоматичен механизъм за захващане на смартфона. При докосването на монтиран отстрани инфрачервен бутон механизмът се отваря, а след поставяне на телефона се затваря автоматично.

Стигаме до един доста интересен и семпъл продукт, а именно диспенсер за течен сапун, който ползва инфрачервен сензор, за да засече доближаването на ръката, а след това пуска съответното количество сапун. Дизайнът включва стъклена долна част и пластмасова горна, в която е механизмът.

Xiaomi обаче предлага и продукти за грижа за тялото, като тримерът за нос Mijia, който има компактен дизайн и макар да не е особено високотехнологичен, върши добре това, за което е предназначен. Джаджата включва мотор с висока скорост, остра режеща глава и водоустойчив корпус. Компанията предлага и тример за брада, с който разширява възможностите за поддържане на външния вид.

Следващото решение е част от предложенията на китайците за умния дом и е предназначено за монтиране върху чешма. Отново чрез инфрачервен сензор джаджата засича близостта на ръцете и пуска водата. За да спрете водата, е необходимо да махнете отново с ръка, но ако не го направите тя ще спре след 3 минути. Добавката може да се окаже особено полезна в кухнята, например при миене на чинии.

Ninebot Unicycle е моторизиран персонален превоз, който може да изкачва наклон до 25 градуса и достига максимална скорост от 45 километра в час, но от компанията препоръчват скоростта да се ограничи до 20 км/ч за по-голяма безопасност. Обсегът на този бот е до 90 километра с един заряд на батериите. От двете страни на устройството има елементи, върху които трябва да стъпите, а след това трябва да пазите равновесие.

Още един модел за придвижване в градски условия е W1 Electric Balance Wheel, който представлява нещо като моторизирани кънки с малки колела. Стъпвате върху тях с двата крака и отново трябва да пазите равновесие. Тук максималната скорост е 12 км/ч, а батерията предлага до 45 минути автономност с един заряд. Уредът може да бъде използван от хора с тегло до 100 кг.

Завършваме настоящия материал с устройство за още по-приятни занимания, а именно отваряне на бутилки вино. Най-хубавото в случая е, че уредът е моторизиран и не се изисква прилагането на сила от ваша страна. Ваденето на тапата става за по-малко от 6 секунди, което е доста бързо. Отделно компанията предлага и аксесоари за затваряне на бутилки и извличане на въздуха за по-дълго запазване вкуса на виното.

Източник: Android Authority

 • Аз пък имам укулеле от Xiaomi. Свързва се с блутут с телефон и те учи да свириш.
  Програмата е тъпа, ама дава някаква представа на абсолютно начинаещи.
  Самото укулеле обаче е доста добро, качествен ламинат, хубав звук и готин дизайн.

  [url]https://china-gadgets.com/xiaomi-populele/[/url]

  [img]https://gloimg.chinabrands.com/cb/pdm-product-pic/Electronic/2018/11/26/grid-img/1543301335376495471.jpg[/img]
  ipolit
 • Коя по-точно "джаджа" от всички е чак толкова интересна, че и чак непозната? Всички изброени китайски нещица са на пазара от дълги години...
  milenski73
 • На диспенсъра долната част също е пластмасова, джаджата за чешмата работи само със студена вода, като й пуснеш топла и се разваля, вече две прецаках.
  nikolay0876